понеділок, 10 вересня 2012 р.

(ІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 2012


[голова - Володимир Буткевич,
секретар - Ганна Безлюдна]

Указом Президента України В.Ф.Януковича утворена при Главі держави Конституційна Асамблея як спеціальний допоміжний орган. Її завдання полягає у напрацюванні пропозицій щодо змін до Конституції на основі узагальнення практики реалізації Основного закону України з урахуванням досягнень та тенденцій розвитку сучасного конституціоналізму, залучення в установленому порядку до такої роботи провідних учених, представників громадянського суспільства та різних політичних сил, міжнародних експертів Європейської Комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія), експертів інших міжнародних установ та організацій. До складу Асамблеї увійшов за згодою голова Федерації професійних спілок України Кулик Юрій Миколайович.

Відбулося друге засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина на якому обговорено пропозиції членів Асамблеї до концепції змін до Конституції України та деяких організаційних питань.

Голова ФПУ Ю.М.Кулик вніс на розгляд Комісії низку пропозицій щодо напрямів реформування діючої Конституції України, які стосуються, зокрема соціально-економічних, трудових прав працівників.

Звернута особлива увага на передбачення норм, які гарантуватимуть безумовну реалізацію в Україні трудових і соціальних прав встановлених актами міжнародного права, в т.ч. Конвенціями Міжнародної організації праці.

10 вересня 2013 року
ІАЦ, департамент правового захисту апарату ФПУ
//www.fpsu.org.ua/index.php?option=com_blog_calendar&year=2012&month=09&day=10&modid=67&lang=uk
//www.psv.org.ua/arts/sho_vidbuvaetsa/view-1188.html

29.01.2013 (VІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 
18.12.2012 (VІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов‘язків людини та громадянина 
04.07.2012 Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов'язків людини і громадянина

Немає коментарів: