вівторок, 19 березня 2013 р.

(Х) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 2013


[голова - Володимир Буткевич,
секретар - Юрій Бошицький]

19 березня у Будинку спілок відбулося 10 засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина. У засіданні взяв участь та виступив Заступник Голови ФПУ С.Я.Українець.

До порядку денного було включене питання аналізу статей ІІ розділу Конституції України під назвою: «ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА» у порівнянні з Конституціями деяких країн Європейського союзу. Члени комісії провели порівняльний аналіз відповідних статей щодо основних прав людини на життя, набуття громадянства, розвиток особистості, свободу та ін. Конституцій Республіки Польща, Чеської республіки, Російської Федерації, Федеративної Республіки Німеччина, Французької Республіки, Італійської Республіки та ін.

У дискусії взяли участь: ГЕЄЦЬ Валерій Михайлович — віце-президент Національної академії наук України, академік Національної академії наук України, доктор економічних наук, професор, РАБІНОВИЧ Петро Мойсейович — заступник академіка-секретаря відділення теорії та історії держави і права Національної академії правових наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, СКРИПКА Наталія Сергіївна — виконавчий директор всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання "Національна Асамблея інвалідів України", ТОВТ Михайло Михайлович — почесний голова Демократичної спілки угорців України, кандидат юридичних наук, РЕЧИЦЬКИЙ Всеволод Володимирович — експерт всеукраїнської асоціації громадських організацій "Українська Гельсінська спілка з прав людини", кандидат юридичних наук, доцент та ін.

У засіданні взяв участь та виступив Заступник Голови ФПУ С.Я.Українець у своєму виступі акцентував увагу присутніх на тому, що основним завданням нашої роботи полягає у тому, щоб розвивати ті позитивні засади, що вже закладені у статтях Конституції. У процесі роботи над пропозиціями щодо змін до Конституції, на думку представника профспілок, насамперед, потрібно враховувати конкретні соціально-економічні умови, що склалася в нашій державі, менталітет народу, його культурні традиції та багато інших чинників. В Україні вже імплементовано чимало міжнародних норм права, зокрема шляхом ратифікації міжнародних документів, - зазначив представник профспілок, - але вони не завжди виконуються, тому права громадянам мають гарантуватися обов’язками тих, хто відповідає за їх виконання.

19.03.2013 р.
//www.fpsu.org.ua/nasha-borotba/zagalni-novini/856-vidbulosya-10-zasidannya-komisiji-konstitutsijnoji-asambleji-z-pitan-prav-svobod-ta-obov-yazkiv-lyudini-i-gromadyanina

25.02.2013 (IX) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина
12.02.2013 (VIII) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов'язків людини та громадянина
29.01.2013 (VІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина
18.12.2012 (VІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов‘язків людини та громадянина
10.09.2012 (ІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина
04.07.2012 Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов'язків людини і громадянина


1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

Десяте засідання Комісії Конституційної Асамблеї
з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина

19 березня 2013 року в приміщенні Федерації профспілок України відбулося десяте засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина - допоміжного органу при Президенті України, метою якого є підготовка законопроектів про внесення змін до Конституції України.

В засіданні Комісії взяли участь її члени: секретар Комісії – ректор Київського університету права, професор, Бошицький Ю.Л., члени Комісії – заступник академіка – секретаря відділення теорії та історії держави і права Національної академії правових наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Рабінович П.М., доцент кафедри конституційного права України Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», конституційний експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Речицький В.В., виконавчий директор Всеукраїнського громадського соціально-політичного об”єднання «Національна Асамблея інвалідів України» Скрипка Н.С., почесний голова Демократичної спілки угорців України, кандидат юридичних наук Товт М.М., заступник директора з наукових питань Інституту соціології НАН України, доктор соціологічних наук, професор Шульга М.О.

У роботі засідання також взяли участь заступник Голови Федерації професійних спілок України Українець С.Я., заступник керівника департаменту – керівник управління захисту трудових прав Департаменту правового захисту апарату Федерації професійних спілок України Сидоряк І.Г. та завідувач відділу взаємодії з засобами масової інформації Інформаційно-аналітичного центру апарату Федерації професійних спілок України Корецький О.М.

В ході засідання було розглянуто ряд питань, зокрема: затверджено протокол засідання Комісії від 25 лютого 2013 року, а також заслухано та обговорено доповідь секретаря Комісії Бошицького Ю. Л. щодо поточних справ та зарубіжного досвіду закріплення прав, свобод і обов’язків людини в основних законах окремих європейських держав.

Комісія прийняла рішення розглянути положення Конституцій окремих європейських держав з метою врахування зарубіжного досвіду при формуванні пропозицій внесення змін та доповнень до Конституції України.

Ухвалені рішення знайдуть своє відображення в подальшій роботі Комісії.

//kul.kiev.ua/novini/19-bereznja-2013-roku-vidbulos-desjate-zasidannja-komisiji-konstituciynoji-asambleji-z-pitan-prav-svobod-ta-obov-jazkiv-ljudini-i-gromadjanina.html