неділю, 22 грудня 2013 р.

Четверте Народне Віче. Всеукраїнське об’єднання «Майдан» 2013




Резолюція Народного Віча
Про заснування Народного/Всеукраїнського
об’єднання «Майдан»

Протягом останнього місяця мільйони людей з усієї України взяли участь у мирному повстанні проти режиму Януковича, у боротьбі за свої права та свободи, за гідне європейське майбутнє для своїх дітей та для всієї України.

Обираючи винятково мирні та ненасильницькі методи боротьби, ми були свідомі того, що буде дуже важко отримати швидкий результат у протистоянні з озброєним до зубів кримінально-бандитським режимом. Ми були, є і надалі готові до тривалої боротьби, до того, що Майдан стоятиме й боротиметься рівно доти, доки Янукович не почує голосу мільйонів.

Майдан – це постійно діючий осередок спротиву. Це – наш мобілізаційний пункт, звідки розпочався всенародний похід за очищення України від режиму кримінальних окупантів. Це і є наша Вільна Україна, територія, яка вже непідвладна Януковичу.

Сьогодні влада в державі протистоїть українському народові, тому вся Україна має стати єдиним Майданом, що очистить від Януковича нашу країну.

З цією метою та з метою подальшої координації нашої діяльності, її поглиблення та розширення, ми, учасники Народного Віча, вирішили:

1. Заснувати Народне/Всеукраїнське об’єднання «Майдан», до складу якого можуть входити політичні партії, громадські організації та українські громадяни.

2. Затвердити наступний персональний склад Ради «Майдану»:

Тарас Бойків
Олексій Гарань
Василь Гацько
Ігор Жданов
Андрій Іллєнко
Ірена Карпа
Сергій Квіт
В’ячеслав Кириленко
Ігор Коліушко
Віталій Кличко
Руслан Кошулинський
Іван Крулько
Руслана Лижичко
Ігор Луценко
Юрій Луценко
Марія Матіос
Андрій Мохник
Валерій Пацкан
Олег Осоховський
Сашко Положинський
Петро Порошенко
Віталій Портников
Сергій Рахманін
Єгор Соболєв
Сергій Соболєв
Олександр Сушко
Вікторія Сюмар
Борис Тарасюк
Юлія Тимошенко
Олександр Турчинов
Олег Тягнибок
Валерій Чалий
Рефат Чубаров
Віктор Чумак
Зорян Шкіряк
Єлизавета Щепетільникова
Арсеній Яценюк

3. Обрати співголовами Ради «Майдану» Сергія Квіта, Руслану Лижичко, Віталія Кличка, Юрія Луценка, Юлію Тимошенко, Олега Тягнибока та Арсенія Яценюка.

4. Доручити Раді «Майдану» розгорнуту широку мобілізаційну роботу з організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координації протестного руху по всій території держави.

м. Київ, Майдан Незалежності, 22 грудня 2013 року
http://maidan2013.com.ua/page/open/1
http://uk.wikipedia.org/wiki/Народне_об%27єднання_«Майдан»
https://www.facebook.com/ukrainianmaydan



4 коментарі:

Вадим Мурачов сказав...

18.12.2013 | Маніфест
представників громадських рухів,
організацій та ініціатив Євромайдану

Ми, представники громадянського суспільства України,
Усвідомлюючи свою відповідальність перед нашими нащадками,
Будучи занепокоєними раптовою зупинкою європейської інтеграції України,
Засуджуючи застосування сили з боку спецпідрозділів МВС України проти мирних протестуючих,
Не маючи сумнівів у тому, що подальша конфронтація та ескалація конфлікту ставить під загрозу незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України,
Будучи переконаними, що вихід з глухого кута, в якому опинилася країна, неможливий зусиллями виключно політиків, без активної участі громадянського суспільства,

ЗАКЛИКАЄМО владу та опозицію розпочати публічні переговори (з прямою трансляцією в телеефірі) з рівним представництвом наступних сторін:
влада;
опозиція;
громадськість.
Представники міжнародної спільноти мають бути запрошені до участі у них в якості спостерігачів.

Мета переговорів - вирішення системної кризи в Україні.

Передумовами для проведення таких переговорів є:

1. Звільнення усіх учасників акцій протесту, які розпочалися 21 листопада 2013 р., та закриття всіх порушених кримінальних та адміністративних справ проти них, як у Києві, так і в регіонах України.
2. Звільнення та притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, діяльність або бездіяльність яких призвела до застосування сили до учасників мирних протестів, які розпочалися 21 листопада 2013 р., у тому числі Міністра внутрішніх справ В.Захарченка, начальника головного управління МВС у м. Києві та керівників спецпідрозділів МВС, які були задіяні у вищевказаних подіях. Притягнення до персональної відповідальності службовців особового складу спецпідрозділів МВС, які зловживали застосуванням спеціальних засобів та використовували силу до учасників мирних протестів з 21 листопада 2013 р., як у м. Київ, так і в регіонах України.
3. Негайне припинення репресій проти учасників мирних акцій, які відбуваються з 21 листопада 2013 р. на всій території України, та осіб, які відмовилися від виконання злочинних наказів, а також публічне надання гарантій їхнього незастосування в майбутньому.

4. Повернення з Києва спецпідрозділів та інших службовців МВС у місця їхньої постійної дислокації.

Нашою позицією з якою ми йдемо на переговори є:

1. Відставка Кабінету Міністрів України та звільнення керівників Апарату РНБО.
2. Призначення технічного Кабінету Міністрів України з авторитетних фахівців, не причетних до будь-яких політичних партій та олігархічних груп.
3. Підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.
4. Призначення нового Генерального прокурора України.
5. Відставка Президента України, розпуск Верховної Ради України та призначення дострокових виборів.
6. Прийняття нової Конституції України в установчий спосіб, з парламентською формою правління.

Заявляємо, що у випадку відмови від переговорів у запропонованому форматі, будемо продовжувати мирні протести та закликатимемо громадян України відстоювати свої права та свободи.

Цей Маніфест прийнято 18 грудня 2013 року, він є відкритим для приєднання всіма організаціями громадянського суспільства та громадянами України, які поділяють його зміст.

http://ipress.ua/articles/manifest_predstavnykiv_gromadskyh_ruhiv_organizatsiy_ta_initsiatyvyevromaydanu_36531.html

Вадим Мурачов сказав...

22.12.2013 | Арсеній Яценюк
Нова Конституція України повинна бути
Конституцією 45 мільйонів громадян

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що основні політичні завдання новоствореного народного об'єднання "Майдан" - це відновлення політичного балансу в Україні і нова Конституція.

"Рух має чітко заявити, що у нас є політичні завдання. Одне з них - відновлення політичного балансу в країні... Друга задача - нова українська Конституція", - сказав він зі сцени на Майдані Незалежності, виступаючи на Народному Віче.

Політик пояснив ці вимоги: "Народ України повинен сказати своє слово про нової української Конституції, яка повинна бути Конституцією 45 мільйонів громадян. Парламент повинен представляти волю українського народу, де президент не буде царем, а український народ повинен отримати право відправляти такого президента у відставку. Український уряд має не тільки вчитися розмовляти українською, але і думати по-українськи"…

"Ми вимагаємо, щоб президент Янукович підписав указ і відправив у відставку уряд Азарова. Це було і залишається нашу вимогу", - також зазначив він.

А.Яценюк також зазначив, що Україні потрібні робочі місця і зарплати: "Потрібні нові технології, потрібні мізки і рух вперед. Ми з-за цього режиму відстали на десятки років. Саме тому нам потрібен новий Податковий кодекс, якісну освіту, що дозволить Україні стати однією з перших країн у Європі за новими технологіями".

http://gazeta.ua/articles/politics/_ob-ednannya-majdan-vimagae-prijnyati-novu-konstituciyu-yacenyuk/533410

Вадим Мурачов сказав...

22.12.2013 | Ігор Луценко:
Політики самовільно призначили себе співголовами народного об'єднання "Майдан".

http://ipress.ua/news/polityky_samovilno_pryznachyly_sebe_spivgolovamy_narodnogo_obiednannya_maydan__igor_lutsenko_36546.html

Вадим Мурачов сказав...

25.12.2013 | Юрій Луценко:
Майдан скасує статус співголів ради об’єднання

Лідер руху «Третя Українська республіка» Юрій Луценко заявляє, що співголови ради об’єднання «Майдан» формально не діють і їх статус буде скасований Майданом.

«Формально Майдан за це проголосував. Тому і формально він це скасує. Але насправді вони вже не діють… Мені не хотілося, щоб їх не було ще вчора. З такою ініціативою виступав і ректор «Могилянки» Сергій Миронович Квіт, і я, і Ірена Карпа, і депутати УДАРу. Тобто це загальна думка. Це не якесь протистояння між політиками і громадськістю. Це загальне усвідомлення неефективності такого старого підходу. Накривати партійною кришкою киплячий казан громадської активності є недоречним», – сказав Луценко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, запровадження співголів було «просто захисною реакцією партноменклатури, яка все ще побоюється вільної творчості громадських організацій, простих активістів, мільйонів звичайних громадян».

«Це зрозуміла річ. Вона прийде. Як тільки в організацію «Майдан» віллються сотні, я думаю, що їх буде, можливо, і тисячі громадських організацій, мільйони вільних громадян, активних у політичному житті, то все стане на свої місця. Відразу стане зрозумілою необхідність тісної співпраці політиків з громадськими організаціями, обперта на дисципліну і запит мільйонів українців», – сказав екс-голова МВС.

22 грудня учасники Народного Віча на Майдані в Києві ухвалили резолюцію про створення Народного об’єднання «Майдан» для боротьби з чинною владою.

Співголовами ради «Майдану», які очолили об’єднання, стали Олег Тягнибок, Сергій Квіт, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Руслана Лижичко, Юлія Тимошенко й Арсеній Яценюк. Руслана згодом оголосила, що відмовляється зі співголовування. «Взнала про те, що я у списку Ради НО Майдан перед виходом на сцену. Будучи співголовою Ради, серед політиків відчуваю себе не на своєму місці. Вважаю, що на моєму місці має бути політик такого ж рівня, як інші політики», – заявила співачка.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/25212182.html