пʼятницю, 22 березня 2013 р.

(V) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 2013


[голова - Анатолій Селіванов,
секретар - Юрій Барабаш]

22 березня 2013 року Комісія Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя за участю наукових експертів розглянула питання щодо пропозицій до відповідного розділу проекту Концепції внесення змін до Конституції України.

Голова Комісії, постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді України, академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор А.Селіванов поінформував членів Комісії про роботу постійно діючого методологічного семінару «Сучасний конституційний процес в Україні: питання теорії і практики» на тему: «Удосконалення інституту народовладдя в процесі сучасної конституційної модернізації в Україні», підкресливши, що окремі положення проекту Концепції про внесення змін до Конституції України в частині здійснення народовладдя було рекомендовано доопрацювати.

На засіданні Комісії детально обговорювалися концептуальні пропозиції щодо розширення на конституційному рівні форм і методів здійснення народовладдя, нових підходів до виборчого права, створення передумов для участі громадян у вирішенні важливих державних та суспільних питань. У процесі дискусії особлива увага зверталася на взаємозв'язок запропонованих положень із засадами конституційного ладу, правами і свободами людини, їхній вплив на утвердження і гарантування народного суверенітету.

Прийнято рішення про доопрацювання пропозицій до проекту Концепції внесення змін до Конституції України та їх внесення до 5 квітня 2013 року координаційному бюро Конституційної Асамблеї.

Комісія за участю члена Конституційної Асамблеї, голови правління громадської організації Центр політико-правових реформ І.Коліушка також розглянула внесений ним проект Рішення Конституційної Асамблеї щодо Закону України «Про всеукраїнський референдум».

У своєму виступі автор проекту Рішення Конституційної Асамблеї не проаналізував по суті положень Закону України «Про всеукраїнський референдум» та не надав жодних конституційно-правових аргументацій щодо, на його думку, невідповідності Конституції України зазначеного Закону. Комісією з цього питання прийнято відповідні рекомендації.

22.03.2013
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
//www.president.gov.ua/news/27277.html

12.02.2013 (IV) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
05.12.2012 (ІІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
05.11.2012 (ІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
16.10.2012 Доповідь Комісії з питань здійснення народовладдя щодо розуміння і реалізації конституційних положень «влада народу» 
19.09.2012 Круглий стіл «Конституційно-правові механізми забезпечення народовладдя та підвищення ефективності діяльності представників органів влади» 
29.06.2012 Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя

Немає коментарів: