неділю, 15 червня 2014 р.

Конституційна реформа в Україні. Модернізація. Шлях зради


Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять…
Тарас Шевченко

Модернізація України -
наш стратегічний вибір.
Віктор Янукович


29.05.2014 ИТАР-ТАСС. Удивление и шок Виктора Януковича 
… нашей стране грозит распад, вряд ли мирный. Скорее через гражданскую войну…
Я призываю всех граждан Украины сохранить присущие нам терпимость, спокойствие…
Мы должны и мы сможем сохранить нашу любимую Украину.
21.04.2014 ИТАР-ТАСС. Мирный план Виктора Януковича 
Наша страна отныне находится в качественной новой ситуации. Украина по сути уже одной ногой вступила в гражданскую войну Социально-экономическое положение Украины стремительно ухудшается. Страна неумолимо движется к банкротству. 
Мы с вами знаем, что будущее Украины уже давно решается далеко за ее пределами и далеко не демократическими способами
Они украли будущее у наших детей!.. 
Я всегда желал Украине только силы и процветания
28.03.2014 ИТАР-ТАСС. Обращение президента Украины Виктора Януковича к украинскому народу
18.03.2014 Договор между Российской Федерацией и Республикой Крым о принятии в Российскую Федерацию Республики Крым и образовании в составе Российской Федерации новых субъектов
17.03.2014 МИД РФ о Группе поддержки для Украины 
Хочу предупредить, что в ближайшее время будет происходить серьезное ухудшение социально-экономической ситуации в стране. Это будет прямым ударом по народу Украины...
Спасибо, за внимание. 
Заявление президента Украины
Как законно избранный президент Украины заявляю: события на Майдане, незаконный захват власти в Киеве привели к тому, что Украина оказалась на пороге гражданской войны.
В стране царят хаос и анархия. Жизнь и безопасность людей, особенно на юго-востоке и в Крыму, под угрозой.
Под воздействием западных стран осуществляются открытый террор и насилие. Люди преследуются по политическому и языковому признакам.
В этой связи обращаюсь к президенту России Владимиру Владимировичу Путину с просьбой использовать вооруженные силы Российской Федерации для восстановления законности, мира, правопорядка, стабильности, защиты населения Украины.
Виктор Янукович, 01 марта 2014 г. 
Я не собираюсь обращаться за военной поддержкой. Я считаю, что Украина должна оставаться единой и неделимой. Что касается моего возвращения, я вернусь в Украину, как только будут соблюдены условия моей безопасности и безопасности моей семьи. 
Вынужден просить власти РФ обеспечить мне личную безопасность…
Я, как действующий президент, не позволял Вооруженным силам Украины вмешиваться в происходящие внутриполитические события. Приказываю это и сейчас.
Меня все время пугают, ультиматумы. Я никуда не собираюсь выезжать из страны. Я не собираюсь подавать в отставку. Я законно избранный Президент. Мне давали гарантии все международные посредники, с которыми я работал
Як Президент України і Гарант Конституції я виконую сьогодні свій обовязок перед народом, перед Україною і перед Господом Богом в імя збереження держави, в імя збереження життя людей, в імя миру і спокою на нашій землі. 
У нас з вами були різні випробування. Але сьогоднішнє, мабуть, найважче з них. Сталася біда - загинули люди. І це великий біль і трагедія для кожного з нас. Однак і це ми разом повинні пережити і подолати щоб ціна не була ще вище, закликаю - схаменіться!
Я ще раз прошу і звертаюся до людей, звичайних громадян, моїх співвітчизників: зробімо все задля миру і спокою, задля нормального життя країни. Зі свого боку я з якнайбільшим розумінням і прихильністю буду ставитися до потреб і прагнень людей, враховуючи ті помилки, які бувають у кожної влади, бо ж помилок не припускається лише той
В основі нашої політики були і залишаються національні інтереси, геополітична зваженість та гуманістичні цінності.
Наша мета - справедливість, добробут, вільне життя у вільній країні. Цього року ми починаємо другий етап модернізації… 
Я закликаю до діалогу, до компромісу, до спокою на нашій рідній землі. Вірю в народ України. Впевнений у мудрості наших людей. І готовий служити державі і людям вірою і правдою, доки вистачить моїх сил і довіри народу. 
Заради досягнення компромісу закликаю опозицію не відмовлятись, не йти дорогою протистояння та ультиматумів. Запевняю, що влада діятиме виключно в рамках закону і ніколи не вживатиме сили проти мирних зібрань. Як президент України, гарант Конституції зроблю все належне для нормального функціонування країни
Сьогодні ми ставимо перед собою амбітні цілі всеохоплюючої модернізації та забезпечення сталого розвитку нашої держави. І кому б не хотілося зупинити нас на цьому шляху - це нікому не вдасться…
Головне завдання політики модернізації - розвиток сучасної ринкової економіки, демократичного державного устрою та освіченого, вільного та самоврядного громадянського суспільства. Зараз ми реалізуємо найскладніший перший етап модернізації
Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.
Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею про те, що держава функціонує для людини…
Впевнений, що наша спільна робота об’єднає українське суспільство заради закладення фундаменту розвитку сучасної демократичної європейської України… бажаю всім добра, достатку та миру.
Закликаю усіх відкласти політичні суперечності. Не шукати конфліктів, а спрямувати зусилля на пошук спільного бачення перспектив України. А це - реформи та оновлення України задля покращення життя людей.
Кожен з нас прагне до кращого. Ми всі хочемо бути прикладом для своїх дітей. Долаючи сучасні негаразди, ми шукаємо та знаходимо злагоду, ставимо завдання і досягаємо їх заради спільного блага, заради нашої України…
Добра і щастя кожній родині, кожному з вас!
Я рассчитываю на то, что 2013-й станет годом подписания Соглашения об ассоциации Украины и Европейского союза, для этого есть все условия. Наша страна также будет развивать тесное партнерство с Таможенным союзом и другими региональными организациями. Уверен, что украинский народ проявит свое единство в достижении этих целей. 
Маємо усвідомлювати - головним викликом для влади у 2013 році є криза очікувань і довіри в нашому суспільстві.
Безумовно, громадяни ще не відчули радикальних позитивних змін…
Але я вірю в наш успіх. Буду вимогливий до себе і до кожного з вас. І буду розраховувати на наші власні сили, на відновлену довіру і творчу енергію наших громадян.
 
Ми робитимемо акцент на необхідності надання нового поштовху вирішенню тривалих конфліктів на європейському просторі та реагування на нові виклики і загрози безпеці… хочу наголосити на глибокій відданості України справі побудови більш безпечного та захищеного світу… прагнення України вберегти світ від подібних до пережитих нами трагедій виходить від самого серця українців. 
Ми не виконуємо зовнішні директиви, не намагаємось щось копіювати і необґрунтовано насаджувати в Україні.
Курс на оновлення - це вияв прагнення самого українського народу. Ми хочемо бути модерною нацією. Жити в економічно-розвиненій, впливовій, демократичній і правовій державі.
Сьогодні оновлення - це і є наша національна ідея.
 
Мы провозгласили внеблоковую политику, и в этом году я подписал два важных документа - Стратегию национальной безопасности и Военную доктрину, которые базируются на формуле внеблоковости.
Но хочу подчеркнуть - внеблоковость касается только вопросов военно-политического сотрудничества. Стратегия евроинтеграции остается основой и рамкой нашего курса.
На відміну від багатьох інших держав, прояви міжетнічної та міжрелігійної ворожнечі в Україні мають локальний характер і не переростають у конфлікти.
Проведення в нашій державі Чемпіонату Європи з футболу довело цілому світові, що у нас відсутні расистські та ксенофобські настрої. Усі намагання дискредитувати Україну перед світовою спільнотою зазнали краху.
 
Проголосивши у 2010 році курс на модернізацію, Українська Держава стала на шлях докорінних перетворень. Їхньою метою є утвердження сучасної України як країни високих економічних, політичних і соціальних стандартів. 
Переконаний, лише спільними зусиллями можна змінити країну на краще.
Разом ми збудуємо сучасну, сильну, заможну Україну. Країну, де кожен громадянин справді відчуватиме захист своїх прав, гарантований державою.
Наша головна мета - модернізувати країну. Зробити це можливо лише за рахунок зміцнення демократичної, соціальної та правової держави. Шляхом формування активного і захищеного громадянина…
Водночас, необхідно передбачити ефективні заходи запобігання політичному сепаратизму, спробам штучного розколу суспільства. 
У мене достатньо політичної волі аби поступово втілити в життя нашу споконвічну мрію - розбудови сильної незалежної України.
Чи готові ми до цього? Глибоко переконаний - так! Наші громадяни сильні духом і вміють перемагати. 
Одне з ключових завдань національного розвитку - ствердження засад республіканської демократії… республіканська ідея - «країна як спільна справа», реалізація якої можлива за умови системної модернізації країни. 
Час незаперечно довів, що нинішнє керівництво України вміє виконувати домашню роботу.
Прийде час і за років десять Україна буде в Європейському Союзі, ввійде в коло розвинених країн. Я в цьому переконаний. 
Нині Конституція - головна правова угода українського народу…
Через новітній конституційний процес ми зробимо ще один крок до утвердження принципу верховенства права, захисту свобод людини, до становлення нової демократичної політичної системи європейського зразка
Миру, процвітання та добра нашій державі і нашому народові!
Будь-які революції трапляються в країнах, де влада є закритою та консервативною. Україна зовсім інша держава і я скажу вам, що 2004 рік, з однієї сторони, дав надію українському суспільству, а з другої сторони, він багато чому навчив український народ. 
Україна йшла до єдності через глибокі внутрішні конфлікти, війни, через спроби ворогів її незалежності зупинити ходý історії.
Об’єднати українські землі було вкрай складно, проте саме Провидіння додавало сили народу і він переміг. 
Членство у Раді Європи ми розглядаємо лише як початок курсу України на євроінтеграцію та на її довгострокову мету - стати державою-членом Європейського Союзу
Державі і народу України потрібен справжній демократичний рух вперед, без потрясінь, спекуляцій та потворних, руйнівних політичних експериментів. 
Альтернативи реформам, курсу на зміни та на поліпшення життя людей немає. Я вірю у незворотність демократичного вибору, вірю в свободу і справедливість у нашій державі, в майбутнє української демократичної республіки. 
Я готовий доповісти вам, моїм виборцям, і усім співвітчизникам про те, яку Україну ми з вами будуємо. Це буде нова країна, не схожа на ту, в якій ми жили раніше…
Обіцяю вам це як Президент і як громадянин України. Ви побачите нову Україну. Ви обов’язково будете жити в ній.
Зі святом вас, дорогі співвітчизники!
Бажаю злагоди, миру та добра. Нехай дотримання конституційних норм, неухильний захист прав і свобод людини стануть запорукою успішного розвитку Української держави, утвердження гуманізму та верховенства права на нашій землі. 
Щойно я склав Присягу Президента України. Що я відчував, тримаючи руку на Святому Пересопницькому Євангелії?
Відповідальність і смиренність. Перед народом України, який у ході вільного волевиявлення віддав за мою кандидатуру більшість голосів. Перед Всевишнім, волею якого я вступаю на пост глави Української держави в такий непростий для неї час...
Я знаю, що і як слід робити.
Я і моя команда наповнимо реальним змістом проголошений у Конституції України фундаментальний принцип визнання людини найвищою соціальною цінністю, пріоритетності її конституційних прав, свобод і законних інтересів. 
Я понял, что народ нельзя обманывать так, как это делали «оранжевые» лидеры.
Народ мечтал о качественной жизни, демократии, правах человека, о правовом государстве и преодолении коррупции.
Сейчас же Украина одна из самых коррумпированных стран в мире, процветает своеволие бюрократов. В 2004-м был переворот.
Не варто вигадувати новий конституційний велосипед або повертатися до старої моделі влади, від якої абсолютна більшість політичних сил відмовилась у 2004 році.
Це - нереально.
Спробу скасувати політреформу більша частина суспільства розцінить як повернення до епохи тоталітаризму і ніколи не дозволить піти на це. 
Що нас українців об’єднує?
Нас об’єднує бажання жити в мирі, злагоді, бачити наших дітей та наших онуків щасливими, а нашу державу процвітаючою та сильною. В цьому бачу свою місію, сенс всього мого життя, моєї політичної та громадської діяльності. З цим же
я йду до вас.
 


//www.mk.ru/merinov/

4 коментарі:

Вадим Мурачов сказав...

Сначала на шоссе было пусто,
но потом прошла машина, другая, третья — и он понял, что драп начался. Город прорвало, как нарыв. Впереди драпали избранные, драпали магистратура и полиция, драпали промышленность и торговля, драпали суд и акциз, финансы и народное просвещение, почта и телеграф, драпали золотые рубашки — все, все в облаках бензиновой вони, в трескотне выхлопов, встрепанные, агрессивные, злобные, тупые, лихоимцы, стяжатели, слуги народа, в вое автомобильных сирен, в истерическом стоне сигналов — рев стоял на шоссе, а гигантский фурункул все выдавливался и выдавливался…

Аркадий и Борис Стругацкие. «Гадкие лебеди»
http://lib.ru/STRUGACKIE/lebedi.txt

Бегство Пшонки и Клименка
https://www.youtube.com/watch?v=78df9lNE22U

Вадим Мурачов сказав...

03.03.2014 | ЯНУКОВИЧ ПРОСИТЬ
ПУТІНА НАПАСТИ НА УКРАЇНУ
https://www.youtube.com/watch?v=3vWjjoer_8o

Екс-президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив президента РФ Володимира Путіна застосувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.

Відповідну заяву Януковича від 1 березня 2014 року зачитав представник Росії Віталій Чуркін на засіданні Ради безпеки ООН у понеділок увечері.

Президент Росії отримав звернення колишнього президента України Віктора Януковича звернення:

"Як законно обраний президент України заявляю: події на Майдані, незаконне захоплення влади призвели до того, що Україна опинилася на порозі громадянської війни. У країні панують хаос і анархія. Життя, безпеку і права людей, особливо на Південному Сході і в Криму під загрозою.

Під впливом західних країн здійснюється відкритий терор і насильство, люди переслідуються за політичними і мовними ознаками.

У цьому зв'язку звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності та захисту населення України".

http://www.pravda.com.ua/news/2014/03/3/7017396/

Вадим Мурачов сказав...

07.02.2014 | Янукович просить
Захід допомогти написати нову Конституцію

Президент Віктор Янукович закликав міжнародні організації приєднатися до проведення конституційної реформи в Україні.

Таку заяву він зробив у Сочі під час зустрічі з президентом Швейцарської Конфедерації, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

"Глава Української держави подякував своєму швейцарському колезі за пропозицію щодо надання платформи ОБСЄ для сприяння внутрішньополітичному діалогу влади з представниками опозиції", - повідомляє прес-служба президента.

Янукович, як зазначено у повідомленні, заявив, що наразі актуальним питанням є проведення конституційної реформи, для проведення якої "передбачається створення тимчасової спеціальної комісії Верховної ради України".

"Він наголосив, що до цієї роботи обов’язково будуть залучені вітчизняні фахівці, експерти Ради Європи, представники Венеціанської комісії, Конституційної асамблеї та громадянського суспільства", - розповіли у прес-службі.

Більше того, Янукович запевнив представника ОБСЄ у тому, що "найбільш чутливі питання у разі необхідності будуть винесені на всенародне обговорення".

http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/7/7013168/

Вадим Мурачов сказав...

18-20.02.2014 Расстрел Майдана
19-22.02.2014 «Эвакуация» из Межигорья
20.02.2014 Начало вторжения РФ в Крым
21.02.2014 Соглашение об урегулировании кризиса в Украине
21.02.2014 Бегство Януковича из Межигорья
22-24.02.2014 Бегство Януковича: Харьков - Донецк - Крым - Ростов-на-Дону...