неділю, 13 квітня 2014 р.

Початок АТО. Антитерористична операція на сході України 2014


6-7-13-69-70-76

Зміст сторінки:
  • Звернення в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з приводу подій у східних областях України
  • Указ Президента України №386/2014 Про державну охорону Донецької обласної державної адміністрації
  • Звернення в.о. Президента України, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова до народу України
  • Указ Президента України №399/2014 Про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій та Луганській областях
  • Заявление Виктора Януковича дорогим соотечественникам
  • Пресс-конференция Виктора Януковича, Виталия Захарченко, Виктора Пшонки в Ростове-на-Дону
  • Указ Президента України №405/2014 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України»



Звернення в.о. Президента України,
Голови Верховної Ради України
Олександра Турчинова
з приводу подій у східних областях України


Шановні співвітчизники!

Вчора розпочалась друга хвиля спецоперації Російської Федерації проти України, мета якої - дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори та розірвати на шматки нашу країну. Сепаратистські угрупування, які координуються російськими спецслужбами, захопили приміщення обласної державної адміністрації в Харкові, приміщення обласної державної адміністрації та Служби безпеки України в Донецьку, а також приміщення Служби безпеки України в Луганську. У тому числі, що особливо небезпечно, взяли в руки зброю.

Все це відбувається на фоні присутності російських військ біля нашого кордону.

Вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але ми цього не допустимо.

Сьогодні вночі створено Антикризовий штаб. А проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитись антитерористичні заходи.

Посилено захист Східного кордону нашої країни.

Враховуючи пасивну поведінку деяких структур місцевих правоохоронних органів, вони будуть доукомплектовані за рахунок підрозділів з інших регіонів.

Для координації діяльності силових структур ми направили до Харкова Міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова, до Донецьку - Першого віце-прем'єр-міністра Віталія Ярему, до Луганська - Секретаря РНБО Андрія Парубія та Голову СБУ Валентина Наливайченка.

Завтра Верховна Рада України одним із перших питань розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави.

Відповідно до українського законодавства, буде поставлене питання про заборону діяльності політичних партій та громадських організацій, що стоять на позиціях сепаратизму та працюють на країну-агресора, проти власної держави і її народу.

Я з повагою ставлюсь до різних політичних поглядів, в тому числі, і наших опонентів. Але сепаратизм та використання зброї проти власної держави, що несе пряму загрозу безпеці і життю наших громадян - це не політика. Це важкий злочин! А проти злочинців ми будемо діяти адекватно та рішуче.

_____________ 
07.04.2014 року
Прес-служба Президента України






УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №386/2014

Про державну охорону Донецької
обласної державної адміністрації

Відповідно до статті 112 Конституції України та статті 9 Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" постановляю:

Визначити важливим державним об'єктом, що підлягає державній охороні, будинок Донецької обласної державної адміністрації та прилеглі до нього території.

Управлінню державної охорони України забезпечити здійснення державної охорони будинку Донецької обласної державної адміністрації та прилеглих до нього територій.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Виконуючий обов'язки Президента України,
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

9 квітня 2014 року



Звернення в.о. Президента України,
Голови Верховної Ради України
Олександра Турчинова
до народу України


Дорогі співвітчизники!

Сьогодні велике Християнське свято - День входження Господа нашого до Єрусалиму.

Коли Він входив до цього міста, Йому кричали «Осанна», кидали під ноги одяг та пальмові гілки. А через декілька днів ті ж самі люди вже вимагали Його розіп'яти.

На превеликий жаль, сьогодні це свято затьмарене агресією та кров'ю. Напередодні координовані Російською Федерацією терористичні загони захопили управління внутрішніх справ та інші адміністративні будівлі у декількох містах Донецької області.

Особливо небезпечно це відбувалось у місті Слов'янськ, де працювали одягнені в російський камуфляж та озброєні російськими автоматами професійно підготовлені злочинці.

Сьогодні вранці у Слов'янську колону представників силових структур, які мали завдання захистити громадян у цей святковий недільний день, обстріляли з автоматичної зброї. Злочинці відкрили шквальний вогонь, прикриваючись живим щитом з місцевих мешканців, обдурених російською пропагандою.

Під час цієї операції загинув капітан спецпідрозділу СБУ «Альфа» Геннадій Біліченко, було тяжко поранено командира «Альфи» полковника Кузнєцова та полковника СБУ Куксу. Також поранення отримав співробітник МВС Селіхов.

Кров українських героїв пролилась за нашу землю, за єдину, суверенну, неділиму Україну.

Кров пролилась на війні, яку проти України веде Російська Федерація. Агресор не зупинився і продовжує організовувати заворушення на Сході країни.

Це не війна між українцями. Це штучно створена ситуація протистояння, яка має на меті послаблення та знищення самої України. Але, врешті, це послаблює наших ворогів. Росію сьогодні засуджує весь цивілізований світ.

Ми робили все, аби уникнути людських жертв. Але ми готові дати відсіч всім спробам вторгнення, дестабілізації та терористичним діям зі зброєю в руках.

Рада національної безпеки та оборони прийняла рішення розпочати широкомасштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних Сил України. Ми не дамо Росії повторити кримський сценарій у східному регіоні України.

Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складе зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я, в підписаному Указі, дав гарантії незастосування проти них відповідного покарання за вчинені дії.

Ми готові розглядати питання суттєвого розширення повноважень регіонів та широкої реформи місцевого самоврядування, а також оновлення влади на місцях.

Але кожен, хто на підтримку агресорів та окупантів веде озброєну боротьбу проти нашої країни, не уникне покарання та відповідальності.

Я звертаюся до всіх співвітчизників на Сході нашої країни - не будьте інструментами в цинічній та чужій війні проти власної країни. Не підтримуйте тих, хто хоче зруйнувати мир та спокій і штовхає ваш регіон у безодню економічної катастрофи, у безодню громадянського протистояння.

Я звертаюсь до тих, хто хоче захистити Україну: зараз головне - не дестабілізувати ситуацію в країні, не підігравати ворогу та його агентурі, мета яких - зірвати вибори, повалити владу, створити ситуацію хаосу та некерованості.

Я звертаюся до кожного українця: перед обличчям зовнішньої агресії ми повинні об'єднатися.

Кожен має робити що може для того, щоби зупинити паніку та зупинити втягування суспільства в громадянське протистояння.

Тільки разом, відчуваючи підтримку один одного, ми подолаємо всі сьогоднішні проблеми. Вірю, що так і буде.

Нехай Господь благословить Україну та кожного з вас.

_____________
13.04.2014 року
Прес-служба Президента України





УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №399/2014

Про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій та Луганській областях

З метою досягнення громадянської злагоди у суспільстві, недопущення кровопролиття, для забезпечення консолідації громадян України всіх національностей задля єдності, цілісності території України, припинення посягань на суверенітет держави та відповідно до пунктів 1, 17 частини першої статті 106 і статті 112 Конституції України постановляю:

1. Кабінету Міністрів України підготувати, внести та організувати супроводження у Верховній Раді України законопроектів щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах, передбачивши децентралізацію влади і суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, дієві механізми участі громадськості у прийнятті органами місцевого самоврядування рішень, та забезпечити прийняття відповідних законів у тримісячний строк.

2. Створити з метою узгодження позицій стосовно законодавчих змін щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах робочу групу з представників Кабінету Міністрів України, народних депутатів України (за згодою), представників Асоціації міст України (за згодою) та делегованих представників місцевого самоврядування і громадськості.

3. Здійснити в установленому порядку заходи до недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали та мають місце під час масових акцій у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області, - за умов добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення всіх зайнятих у місті Донецьку та Донецькій області, місті Луганську та Луганській області під час масових акцій будівель, приміщень державних органів і органів місцевого самоврядування в термін до 9.00 14 квітня 2014 року.

Дія частини першої цієї статті не поширюється на осіб, які вчинили поранення або вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців, працівників правоохоронних органів.

4. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Виконуючий обов'язки Президента України,
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

13 квітня 2014 року



Заявление Виктора Януковича


Дорогие соотечественники, я хочу сделать заявление в связи с событиями, произошедшими в Донецкой области и городе Славянске.

Сегодня пролилась кровь. Наша страна отныне находится в качественной новой ситуации. Украина по сути уже одной ногой вступила в гражданскую войну.

Киевская клика отдала преступный приказ на применение силы и задействование регулярной армии против мирного населения на юго-востоке Украины. Напомню, что когда мы были в Киеве, такие методы не применялись даже против радикалов и экстремистов.

Социально-экономическое положение Украины стремительно ухудшается. Страна неумолимо движется к банкротству.

А давайте вспомним, с чего это началось.

Началось с Майдана, когда незначительная часть националистов начала диктовать свою волю большинству населения, применяя силу, а потом и использованием оружия.

Народ страны никогда не примет такой диктат. Особенно диктат националистов. Население регионов ищет способы, как защитить себя и будущее своих детей. Их желание жить в свободной стране, говорить на родном языке, иметь право голоса, выбирать местные органы власти вполне укладывается в требования, которые выдвигают эти регионы.

Разве можно подменить диалог с людьми методами, которые они предложили - языком автоматов и БТРов?! Неужели они не понимают, что сегодня для страны главное - не поспешные президентские выборы, а широкий диалог, на основе его - поиск консенсуса.

Вопросы получения широких полномочий регионов, прав выбора региональных властей давно являются актуальными как на западе Украины, так и на востоке. И давно эти регионы не хотят жить под диктат центра. Поэтому вопрос срочного проведения референдума, который может успокоить страну, остановить начавшуюся гражданскую войну и уберечь Украину от раскола, сегодня является единственным решением.

Затем - принятие новой конституции, и только потом проведение парламентских и президентских выборов. Это законное и справедливое требование украинского народа, который ищет защиту от произвола, беззакония и унижения.

И еще. Называя законные требования граждан Украины «сепаратизмом», а вторую, незначительную часть страны – «революционерами», они сознательно вносят раскол в украинское общество, провоцируя дальнейшую дезинтеграцию.

Хочу дать оценку так называемой власти Украины, которой рано или поздно придется ответить перед законом за принимаемое решение. Скажу сразу: вы будете нести уголовную ответственность. Прежде всего это Аваков, Наливайченко, а также те сотрудники СБУ и МВД, которые выполняют эти преступные приказы.

Как главнокомандующий я обращаюсь к военнослужащим, сотрудникам СБУ и МВД: не выполняйте преступные приказы. Не стреляйте в украинский народ! Вам этого люди никогда не простят.

Хочу также заявить о прямой причастности к последним событиям Соединенных Штатов Америки, которые через свои дипломатические возможности, а также спецслужбы, не просто вмешиваются в происходящие процессы, но и указывают, что и как нужно делать.

По моим данным, полученным из силового блока Украины, а также из других органов власти, Киев посетил директор ЦРУ Бреннан. Он провел встречи с незаконно назначенными силовиками Украины, в том числе Аваковым, Наливайченко, Гвоздем и Яремой. А также так называемым и.о. президента Турчиновым. Именно после этих встреч было принято решение о силовой операции на востоке Украины. Господин Бреннан практически санкционировал применение оружия и спровоцировал кровопролитие.

Таким образом США несут свою долю ответственности за развязывание гражданской войны.

Уже 2 месяца в Киеве так называемое прозападное правительство. Положение простых людей становится все хуже и хуже, а обещанной Западом помощи пока не чувствуется.

Сейчас я обращаюсь к народу Украины.

Не дайте псевдозащитникам идеалов евроинтеграции уничтожить нашу страну. Берегите единство Украины, защищайте своей будущее!

Только украинский народ может быть хозяином своей страны и своего будущего.

_____________
13.04.2014 года
«Экстренная» пресс-конференция
http://ru.wikipedia.org/wiki/Ростов-на-Дону
http://jankoy.org.ua/yanukovich-obvinil-ussa-ukraine-grazhdanskoj-vojny/


13.04.2014 «Экстренная» Пресс-конференция Виктора Януковича, Виталия Захарченко, Виктора Пшонки в Ростове-на-Дону




УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №405/2014

Про рішення Ради національної безпеки і
оборони України від 13 квітня 2014 року 
«Про невідкладні заходи щодо подолання
терористичної загрози і збереження
територіальної цілісності України»

Відповідно до статей 107 та 112 Конституції України постановляю:

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» (додається, таємно).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Виконуючий обов'язки Президента України,
Голова Верховної Ради України Олександр ТУРЧИНОВ

14 квітня 2014 року

_____________
http://www.president.gov.ua/news/30235.html
http://www.president.gov.ua/documents/17282.html
http://president.gov.ua/news/30262.html
http://www.president.gov.ua/documents/17317.html

Немає коментарів: