вівторок, 12 лютого 2013 р.

(IV) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 2013


[голова - Анатолій Селіванов,
секретар - Юрій Барабаш]

12 лютого 2013 року Комісія Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя (далі – Комісія) відповідно до плану роботи за участі секретаря Конституційної Асамблеї М.Ставнійчук провела чергове засідання з питань підготовки Концепції внесення змін до Конституції України.

Головою Комісії, професором А.О.Селівановим для обговорення внесено пропозиції з питань народовладдя до Концепції внесення змін до Конституції України. 

Зважаючи на те, що зміст відповідного розділу спрямований на забезпечення реалізації принципу народного суверенітету, який є базовою засадою народовладдя, формування і функціонування державного механізму, погодилися, що нинішні положення у розділі ІІІ чинної Конституції України вимагають істотних змін з метою визначення більш широкої системи форм народного волевиявлення, розширення змісту принципів реалізації виборчих прав і права на участь у референдумів, приведення їх до європейських стандартів у сфері виборів і референдумів, обсягу активного і пасивного виборчого права, предмету референдуму тощо.

Після активного обміну думками, а також заслухавши наукових експертів, прийнято рішення остаточно доопрацювати відповідний розділ Концепції внесення змін до Конституції України та найближчим часом для внести на засідання координаційного бюро Конституційної Асамблеї.

Комісія також розглянула інші поточні питання своєї діяльності.

12.02.2013
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
//www.president.gov.ua/news/26850.html

22.03.2013 (V) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
05.12.2012 (ІІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
05.11.2012 (ІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя 
16.10.2012 Доповідь Комісії з питань здійснення народовладдя щодо розуміння і реалізації конституційних положень «влада народу» 
19.09.2012 Круглий стіл «Конституційно-правові механізми забезпечення народовладдя та підвищення ефективності діяльності представників органів влади» 
29.06.2012 Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань здійснення народовладдя

Немає коментарів: