середу, 22 січня 2014 р.

Декларація про проголошення Народної Ради України. Народна Рада України (установчі матеріали) 2014


Зміст сторінки:
  • Декларація про проголошення Народної Ради України
  • Установчі збори Народної Ради України
  • Порядок денний Установчих зборів Народної Ради України
  • Президія Народної Ради України
  • Звернення та рішення Народної Ради України
  • Заява Народної Ради України з приводу ситуації в країні
  • Постанова Народної Ради України Про утворення місцевих Народних Рад
  • Постанова Народної Ради України Про підготовку до проведення всеукраїнського народного голосування, затвердження персонального складу Народної виборчої комісії та утворення місцевих Народних виборчих комісій
  • Постанова Народної Ради України Про першочергові заходи щодо захисту прав та свобод громадян України та забезпечення громадського порядку
  • Восьме Народне Віче. День свободи і соборності України (відео)



ДЕКЛАРАЦІЯ
про проголошення Народної Ради України

Виходячи з того, що:
  • згідно ст. 5 Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ;
  • режим Януковича узурпував виконавчу, законодавчу та судову гілки влади;
  • Верховну Раду України юридично і фізично захоплено окупаційним режимом, який діє в інтересах однієї із сусідніх держав та ліквідовує незалежність України;
  • у Верховній Раді VII скликання протягом року її роботи після виборів не враховуються інтереси громадян, більшість яких за пропорційною складовою надали політичну підтримку політичним партіям

учасники Віча на майдані Незалежності в м. Києві 19 січня 2014 року від імені українського народу висловилися за створення Народної Ради України як органу представництва народних депутатів України із захисту Конституції України.

Народна Рада України – це обєднання народних депутатів України, членів опозиційних фракцій Верховної Ради України (ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «УДАР Віталія Кличка»), позафракційних депутатів які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, демократії та парламентаризму та виступають проти диктатури і узурпації влади режимом В.Януковича.

В Автономній Республіці Крим, в кожній області України, в містах Києві та Севастополі, в містах та районах на базі депутатських фракцій опозиційних партій в обласних, міських та районних Радах утворюються місцеві Народні Ради як міжфракційні депутатські обєднання, які разом із загальнонаціональною Народною Радою здійснюють захист Конституції, прав та свобод людини.

Народна Рада України забезпечує організацію та скликання громадських Конституційних Зборів як органу для підготовки проекту нової Конституції України, яка відновить законність та правопорядок, баланс між гілками влади, їхню незалежність одна від одної та запровадження реального місцевого самоврядування в Україні.

Створення Народної Ради України має бути підтверджене громадянами України шляхом загальнонаціонального опитування (збору підписів).

Народна Рада України формує Народну виборчу комісію з народних депутатів Верховної Ради з опозиційних фракцій, які є членами лічильної комісії ВР. Народна виборча комісія забезпечує проведення та встановлення результатів загальнонаціональних опитувань. В Автономній Республіці Крим, в кожній області України, в містах та районах утворюються місцеві виборчі комісії з депутатів обласних, міських та районних Рад із опозиційних фракцій.

м. Київ, 22 січня 2014 року


УСТАНОВЧІ ЗБОРИ
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Місце проведення:
Будинок профспілок на Майдані Незалежності у Києві.

Учасники:
156 народних депутатів опозиційних фракцій та позафракційних.


ПОРЯДОК ДЕННИЙ
УСТАНОВЧИХ ЗБОРІВ
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

  1. Про конституювання Народної Ради України та Ухвалення Декларації про утворення Народної Ради України.
  2. Про обрання Президії Народної Ради України.
  3. Про утворення місцевих Народних Рад.
  4. Про підготовку до проведення всеукраїнського народного голосування, затвердження персонального складу Народної виборчої комісії та утворення місцевих Народних виборчих комісій.
  5. Про утворення підрозділів муніципальної міліції та загонів Народної самооборони (громадських обєднань – для участі в охороні громадського порядку).


Установчі збори розпочалися хвилиною мовчання за загиблими у боротьбі з режимом. Розпочав Установчі збори найстарший народний депутат від опозиції Олександр Шевченко (ВО «Свобода»). Далі право вести Установчі збори було надано народному депутату Руслану Кошулинському (ВО «Свобода»).


ПРЕЗИДІЯ
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Народна Рада України обрала президію НРУ у складі:
Віталій Кличко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк.

Звернення та рішення Народної Ради України:

Народна Рада України звернулася до активістів із закликом сконцентрувати всі свої зусилля для захисту Майдану.

Народна Рада України ухвалила рішення щодо надання гарантій безпеки правоохоронцям та їх сім’ям, які відмовляться виконувати злочинні накази та перейдуть на сторону народу України.

Народна Рада України ухвалила рішення щодо надання гарантій безпеки депутатам фракції Партії регіонів, які увійдуть до Народної Ради України.

Народна Рада України ухвалила рішення про надання допомоги всім постраждалим майданівцям та сім’ям загиблих активістів.


Заява Народної Ради України
з приводу ситуації в країні

22 січня, в День Соборності України, режим Януковича перейшов до фізичного знищення громадян, які борються за свої права, за європейський вибір та своє право бути вільною людиною у власній країні.

Сьогодні ми вже живемо в іншій країні – країні вбивць та диктатури. Янукович перейшов червону лінію, вчинивши злочини проти власних громадян, за які він понесе неминучу кару як за українськими, так і міжнародними законами.

Своїми злочинними діями влада поставила країну на межу війни та оголосила себе поза законом. Замість негайного політичного діалогу з мільйонами протестувальників, які вже 2 місяці намагаються достукатися до влади та змусити її почути справедливі вимоги народу - президент Янукович втопив Київ в крові, розв’язавши справжній терор проти українців. Тепер зрозуміло, що російські «серебренники» так званий кредит, за який Янукович продав Україну, був використаний на купівлю зброї, щоби вбивати мирних людей.

Ми вже більше нічого не вимагаємо, бо за два місяця мирного протесту жодної з наших вимог влада не почула. Лише нова народна влада зможе зупинити кровопролиття та вберегти Україну від неминучого розколу.

[м. Київ, 22 січня 2014 року]



ПОСТАНОВА
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про утворення місцевих Народних Рад

З метою відновлення конституційного ладу в країні, відновлення демократії та з метою реалізації, визначеного у статті 7 Конституції України права громадян на самоврядування та самоорганізацію, Народна Рада України постановляє:

Депутатам місцевих Рад від опозиційних партій утворити місцеві Народні Ради.

Президія Народної Ради України
[м. Київ, 22 січня 2014 року]



ПОСТАНОВА
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про підготовку до проведення всеукраїнського народного голосування, затвердження персонального складу Народної виборчої комісії та утворення місцевих Народних виборчих комісій

З метою забезпечення народовладдя в Україні, реалізуючи своє право гарантоване статтею 5 Конституції України та для проведення всеукраїнського народного голосувань з питань:
  • висловлення недовіри президентові України Віктору Януковичу та його відставки у конституційний спосіб, висловлення недовіри тим народним депутатам, які 16 січня голосували за так звані «закони про диктатуру»,
  • підтвердження у конституційний та законний спосіб народом України повноважень та легітимності Народної Ради,
  • відновлення конституційного ладу в державі, унеможливлення побудови тоталітаризму та диктатури та повернення до Конституції України, із змінами та доповненнями внесеними у 2004 році, яка була неконституційно та незаконно скасована,
  • та проведення народних виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради,

Народна Рада України постановляє:

Утворити Народну виборчу комісію та затвердити її наступний персональний склад: Гелевей Олег, Гінка Ярослав, Зубко Геннадій, Кужель Олександра, Купрейчик Ірина, Павловський Андрій, Чугунніков Віталій, Швайка Ігор.

Місцевим Народним Радам ухвалити рішення щодо створення відповідних місцевих Народних виборчих комісій.

Президія Народної Ради України
[м. Київ, 22 січня 2014 року]



ПОСТАНОВА
НАРОДНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про першочергові заходи щодо захисту прав та свобод громадян України та забезпечення громадського порядку

З метою утвердження України як демократичної, соціальної, правової держави, в якій людина, її життя і здоровя, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю,

для належного забезпечення конституційних прав та свобод громадян України, основоположних прав людини, в першу чергу – права на життя та здоров’я, особисту недоторканість та безпеку,

усвідомлюючи, що відповідно до частини третьої статті 27 Конституції України кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань,

зважаючи на численні випадки посягань на життя та здоров’я громадян України, пошкодження та знищення майна, погроз та залякування, що мають ознаки політичних переслідувань та чиняться в зв’язку з відстоюванням своєї громадянської позиції, відстоюванням своїх прав та свобод,

враховуючи, що відповідно до частини другої статті 207 Кримінального процесуального кодексу України кожен має право затримати без ухвали слідчого судді, суду будь-яку особу, крім судді та народного депутата України:

1) при вчиненні або замаху на вчинення кримінального правопорушення;
2) безпосередньо після вчинення кримінального правопорушення чи під час безперервного переслідування особи, яка підозрюється у його вчиненні,

Народна Рада України постановляє:

Рекомендувати громадянам України об’єднуватися у загони Народної самооборони у всіх населених пунктах України.

Створити Всеукраїнський координаційний центр Народної самооборони, як орган, що веде облік, спрямовує, координує та сприяє діяльності загонів Народної самооборони у всіх регіонах України, у складі.

Створити Координаційні центри Народної самооборони у всіх регіонах України.

Визначити метою створення загонів Народної самооборони захист свого життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань, запобігання вчиненню злочинів, припинення їх вчинення та затримання осіб на місці вчення злочину і забезпечення в такий спосіб охорони громадського порядку.

Діяльність загонів Народної самооборони здійснюється відповідно до законодавства України та не підміняє діяльність правоохоронних органів, спрямовану на забезпечення охорони громадського порядку.

[м. Київ, 22 січня 2014 року]
http://batkivshchyna.com.ua/news/open/475
http://batkivshchyna.com.ua/news/open/479
http://batkivshchyna.com.ua/news/open/476
http://batkivshchyna.com.ua/news/open/477
http://batkivshchyna.com.ua/news/open/478



12.01.2014 і 19.01.2014 Шосте і сьоме Народне Віче. План дій Майдану 
29.12.2013 П’яте Народне Віче «Солідарність проти терору». Програмний маніфест Майдану 
22.12.2013 Четверте Народне Віче «Одна країна – один Майдан». Всеукраїнське об’єднання «Майдан» 
01.12.2013, 08.12.2013 і 15.12.2013 Всеукраїнське, друге («Марш мільйонів») і третє («День гідності») Народне Віче

Установчі збори Народної Ради України. Будинок профспілок на Майдані Незалежності у Києві. Фото: Микола Княжицький
http://tvi.ua/new/2014/01/22/narodna_rada_rozpochala_robotu__foto

3 коментарі:

Вадим Мурачов сказав...

21.01.2014 | Українців скликають
на Народну раду до Києва

22 січня у День Соборності в Києві відбудуться установчі збори Народної ради України. Про це повідомив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву у вівторок, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він також сказав, що 22 січня в столиці відбудеться "велика хода": "Закликаємо мільйони українців приїхати до Києва, провести ходу і створити Народну раду".

"Замість того, щоб нарешті вирішити політичну кризу, яка спровокована владою, вони (влада) далі нагнітають її. Вони хочуть громадянського конфлікту. І ми робимо все для того, щоб уникнути цього конфлікту", – підкреслив Яценюк.

Він знову закликав Януковича сісти за стіл переговорів і "вирішити це, або, за інших обставин, буде розвиватись зовсім інший сценарій".

"Народна Рада України, Народний уряд – це те, що ми проголосили на Віче, і це той шлях, яким ми будемо іти", – додав Яценюк.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/21/7010472/

Вадим Мурачов сказав...

22.01.2014 | В Україні створено
Народну Раду замість Верховної
http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/22/7010781/

Вадим Мурачов сказав...

22.01.2014 – 12.26 | Данило Яневський

Проект резолюції Віче на Майдані. 22 січня 2014 р. 18.00:

Співвітчизники!
Всі слова сказані. Залишилилося діяти. Ми, громадяни Україні, що зібралися на Майдані Незалежності в Києві,
оголошуємо Віктора Януковича позбавленим влади.
Ми обираємо Віталія Кличка тимчасовим Президентом України.
Ми доручаємо Віталієві Кличкові невідкладно оголосити склад тимчасового уряду з числа досвідчених фахівців, насамперед – міністра оборони, міністра внутрішніх справ, міністра юстиції, міністра надзвичайних ситуацій, а також генерального прокурора України, а також голову Центральної виборчої комісії.
Ми оголошуємо відновлення, місцевого самоврядування в м. Києві.
Ми оголошуємо невідкладні (тут і зараз) вибори Київського міського голови, Київської міської та районних в м. Києві рад.
Ми обираємо титчасовим шерифом Києва....
Ми призначаємо вибори нового складу Установчої
ради України на неділю, 2 березня 2014 р. та покладаємо на неї завдання впродовж 1 тижня підготувати проекту нового державного устрою України та Основного закону/Конституції України.
Ми ґарантуємо особисту недоторканість та збереження всіх громадянських прав тим працівникам органів державної влади та управління, а також правоохоронних органіи, які перейдуть на сторону народу та оголосять про це публічно.
Хай живе вільна, незалежна, правова, європейська Україна!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1451520988395827&id=100006138183584