пʼятницю, 1 жовтня 2010 р.

Узурпаторів - до криміналу!


Всеукраїнське об'єднання "Свобода" подає до Генеральної прокуратури України заяву про злочин, спрямований на захоплення державної влади, який 8 грудня 2004 року, за попередньою змовою, вчинили 402 народні депутати України IV скликання, порушивши конституційну процедуру під час внесення змін до Конституції України.

1 жовтня 2010 року Конституційний Суд України визнав таким, що не відповідає Конституції (є неконституційним) Закон України "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року N2222-IV", у зв'язку із порушенням конституційної процедури його розгляду та прийняття, а сам Закон України "Про внесення змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року N2222-IV" втрачає чинність з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення. Рішення Конституційного Суду є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим.

У зв'язку з цим настає юридична відповідальність за спланований і втілений план узурпації державної влади, що є кримінальним злочином, вчиненим за попередньою змовою осіб. Має настати конституційна відповідальність для органів влади (негайні вибори Президента і Верховної Ради, які обрані в неконституційний спосіб) та кримінальна відповідальність для узурпаторів влади.

Генпрокуратура зобов'язана відкрити кримінальну справу за фактом ухвалення змін до Основного закону, із грубим порушенням спеціальної процедури, передбаченої Розділом ХІІІ "Внесення змін до Конституції України" Конституції України.

Відповідальність мають понести 402 народні депутати України IV скликання, зокрема, й тодішній Голова ВР Володимир Литвин та багато з тих, хто був ініціатором згаданого конституційного подання, які тоді голосували за зміни до Конституції. Фактично, цим голосуванням вони порушили статтю 109 Кримінального Кодексу України, яка передбачає відповідальність за дії, вчинені групою осіб за попередньою змовою з метою захоплення влади. Санкція, визначена ст. 109 Кримінального Кодексу України (розділ І "Злочини проти основ національної безпеки України" Особливої частини ККУ), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Однак, теперішні дії влади – це теж не повернення в законне русло, це – узаконення узурпації, але вже на свою користь. Рішення "тушкованого" Конституційного Суду очевидне – дати можливість теперішньому українофобському режимові остаточно узурпувати владу з метою закріплення в Україні кремлівської моделі управління та тотального грабунку української нації. Шлях до цього їм проклали 402 народні депутати, які голосували за зміни до Конституції 8 грудня 2004 року та очільники політичних сил, до яких входять або входили зазначені особи.

Остаточно підірвано легітимність української влади, внаслідок чого Кремль стане єдиним прихистком для українофобського режиму Януковича.

Відповідальність, зокрема, кримінальну, за конституційний хаос правлячий режим нестиме перед українською нацією.

01 жовтня 2010 р.
Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"
//blogs.pravda.com.ua/authors/tiahnybok/4ca5b2ca22871/

1 коментар:

petro1941 сказав...

Влада була захоплена нічним зібранням під керівництвом "групи 239" не уповноваженими до прийняття Конституції депутатами ВР в червні 1996 року...