понеділок, 25 лютого 2013 р.

(IX) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 2013


[голова - Володимир Буткевич,
секретар - Юрій Бошицький]

25 лютого 2013 р. у Будинку профспілок відбулося дев’яте засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина.

У центрі уваги учасників засідання цього разу була окрема доповідь члена комісії, доктора юридичних наук, професора Н.І.Козюбри щодо проблем обмежень прав і свобод людини та напрямів вдосконалення їх конституційного врегулювання.

Голова комісії Буткевич В.Г. повідомив присутніх про засідання координаційного бюро Конституційної Асамблеї та результати розгляду ним пропозицій комісії до концептуальних засад внесення змін до Конституції України; про підготовку до наукової конференції на тему: «Права і свободи людини: сучасне розуміння і ефективність механізмів реалізації і гарантій», яка відбудеться 20 березня на базі кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Членами комісії також були обговорені питання, які розглядатимуться на наступному засіданні 26 березня 2013 р., та порядок підготовки до його проведення.

В роботі комісії взяли участь заступник Голови ФПУ С.Я.Українець та заступник керівника департаменту – керівник управління захисту трудових прав департаменту правового захисту І.Г.Сидоряк.

Департамент правового захисту
апарату ФПУ

26 лютого 2013 р.
//www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/695-chergove-zasidannya-komisiji-konstitutsijnoji-asambleji-z-pitan-prav-svobod-ta-obov-yazkiv-lyudini-i-gromadyanina-2

19.03.2013 (Х) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина
12.02.2013 (VIII) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов'язків людини та громадянина 
29.01.2013 (VІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 
18.12.2012 (VІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов‘язків людини та громадянина 
10.09.2012 (ІІ) Засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина 
04.07.2012 Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов'язків людини і громадянина


1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

25 лютого 2013 року в приміщенні Федерації профспілок України відбулося дев’яте засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань прав, свобод та обов’язків людини і громадянина, відповідальним секретарем якої є ректор Київського університету права НАН України, професор Бошицький Ю.Л. Метою Конституційної Асамблеї є підготовка законопроектів про внесення змін до Конституції України.

В засіданні Комісії взяли участь її члени: голова Комісії – суддя Європейського суду з прав людини (у відставці), доктор юридичних наук, професор Буткевич В.Г., секретар Комісії – ректор Київського університету права, професор, Бошицький Ю.Л., члени Комісії – доцент кафедри конституційного права України Національного університету «Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого», конституційний експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Речицький В.В., заступник директора з наукової роботи Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф.Кураса НАН України, доктор історичних наук, професор Майборода О.М., віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук з державного управління Попок А.А., завідувач кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук Національного університету «Київо-Могилянська Академія», суддя Конституційного суду у відставці, професор, Козюбра М.І., виконавчий директор Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» Скрипка Н.С., почесний голова Демократичної спілки угорців України, кандидат юридичних наук Товт М.М.

У роботі засідання також взяли участь експерти Комісії Шевчук С.В. та Тимченко Л.Д., заступник Голови Федерації профспілок України Українець С.Я., начальник відділу правового захисту Федерації профспілок України Сидоряк І.Г. та заступник керівника проекту Агенства США з міжнародного розвитку «Справедливе правосуддя» USAID Петрова Н.І.

В ході засідання було розглянуто ряд питань, зокрема: затверджено протокол засідання Комісії від 12 лютого 2013 року; заслухано та обговорено доповідь голови Комісії Буткевича В.Г. щодо засідання Координаційного Бюро Конституційної Асамблеї та поточних справ, заслухано та обговорено доповідь М.І.Козюбри щодо аналізу розділу ІІ Конституції України в частині прав та свобод людини і громадянина на предмет наявності бланкетних норм.

Комісія прийняла рішення врахувати окремі положення доповіді М.І.Козюбри при формулюванні пропозицій змін до Конституції України.

Ухвалені рішення знайдуть своє відображення в подальшій роботі Комісії.

25.02.2013
//kul.kiev.ua/novini/25-ljutogo-2013-roku-vidbulos-devjate-zasidannja-komisiji-konstituciynoji-asambleji-z-pitan-prav-svobod-ta-obov-jazkiv-ljudini-i-gromadjanina.html