четвер, 21 липня 2011 р.

80% українців не читали Конституцію


Згідно з результатами опитування, проведеного компанією R&B, 80% українців не читали і не переглядали Конституції України.

Як сказано в повідомленні соціологів, переважна більшість мешканців України заявила, що не читала і не переглядала текст Конституції (80%). Причому знайомився з текстом кожен п'ятий опитаний респондент (18%).

Кожному другому жителю України (51%) важко назвати дату прийняття чинної Конституції. Правильну відповідь озвучили 27% опитаних (серед них кожен третій житель Заходу країни). Решта опитаних називали інші дати. Так, 10% опитаних вважають, що Конституція була прийнята у 1991 році.

Найбільший інтерес в опитаних респондентів під час ознайомлення з текстом Конституції викликає другий розділ Конституції Права, свободи та обов'язки людини і громадянина(68%) та Основні положення (43%). Близько третини (30%) українців відповіли, що цікавилися розділами, які присвячені правосуддю, виборам і Президенту України.

Як зазначили соціологи, на думку жителів України, загалом ігнорують Конституцію країни як представники влади (79%), так і опозиціонери (71%). Тоді як пересічні громадяни (52%), на думку опитаних, діють відповідно до Конституції.

Крім того, на сьогоднішній день дві третини українців (62%) згодні із твердженням, що Конституція є якісним документом, до якого за необхідності можна вносити невеликі поправки. Водночас кожен другий (52%) не згоден із тим, що нинішня Конституція себе вичерпала і необхідне прийняття нової.

Опитування проводилося в період із 16 по 26 червня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти вибиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання, статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 чоловік.

21 липня 2011 року
//korrespondent.net/ukraine/politics/1242057-opros-randb-80-ukraincev-ne-chitali-konstituciyu

80% українців живуть за межею бідності 
Они понятия не имеют... и все будет хорошо
У нищих духом должен быть Царь и Бог
В мире животных 
Якби вона уміла говорити…

Немає коментарів: