середу, 16 березня 2011 р.

Проект Постанови Верховної Ради України Про системне вдосконалення конституційного регулювання суспільних відносин (Арсенія Яценюка) 2011


Проект вноситься
народним депутатом України
А.П.Яценюком (р. № 334)


ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про системне вдосконалення конституційного
регулювання суспільних відносин

З метою забезпечення реалізації статті 5 Конституції України щодо надання права виключно народові як єдиному джерелу влади визначати і змінювати конституційний лад в Україні, а також напрацювання пропозицій щодо системного вдосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні і прийняття Основного Закону України в новій редакції Верховна Рада України постановляє:

1. Утворити Національну Конституційну Асамблею, поклавши на неї повноваження з підготовки концепції системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні та проекту нової редакції Конституції України.

2. Затвердити на паритетній основі персональний склад Національної Конституційної Асамблеї окремим рішенням Верховної Ради України на підставі відкритих консультацій з Президентом України, політичними партіями та депутатськими фракціями Верховної Ради України, з урахуванням пропозицій Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад, Національної академії наук України, провідних фахівців у галузі конституційного права, інших науковців та всеукраїнських правозахисних громадських організацій.

3. Доручити заступнику Голови Верховної Ради України:

в місячний термін провести установче засідання з метою надання пропозицій щодо положення та персонального складу Національної Конституційної Асамблеї, які подати до парламенту;

в двомісячний термін провести перше слухання Національної Конституційної Асамблеї з метою надання інформації парламенту про стан роботи над проектом нової редакції Конституції України.

4. Визначити за доцільне винесення на громадське обговорення підготовлених Національною Конституційною Асамблеєю пропозицій щодо концепції системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні та основних положень проекту нової редакції Конституції України, після чого подати його на розгляд Верховної Ради України та затвердити всеукраїнським референдумом.

5. Запропонувати телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації запровадити постійні рубрики та цикли передач, публікації з висвітлення діяльності щодо підготовки проекту нової редакції Конституції України, залучивши до участі в них членів Національної Конституційної Асамблеї, народних депутатів України, провідних фахівців у галузі конституційного права, інших науковців та широких кіл громадськості.

6. Покласти організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Національної Конституційної Асамблеї на Апарат Верховної Ради України.

7. Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України

____________
Номер, дата реєстрації: 8249 від 16.03.2011
Сесія реєстрації: 8 сесія VI скликання
Суб'єкт законодавчої ініціативи: Народний депутат України
Ініціатор(и) законопроекту: Яценюк А.П. VI скликання

Текст законопроекту та супровідні документи у форматі DOС:

Документи, пов'язані із роботою над законопроектом:

Проходження законопроекту:
Останній стан: Повернуто на доопрацювання
Останній етап проходження: Повернуто суб'єкту ініціативи (15.06.2011)

____________
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=39922
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=39922

Проект Постанови Верховної Ради України Про утворення Національної Конституційної Асамблеї (Арсенія Яценюка) 2011 
Проект Закону України Про порядок підготовки і затвердження нової редакції Конституції України (Матвієнка-Стретовича-Марущенка-Стеця) 2009 
Проект Закону України Про процедуру підготовки проекту нової редакції Конституції України (Стецьківа-Стретовича-Томенка) 2008 
*** 
Сергей Ольховик. Народная Конституция - легитимным путем 
Тарас Стецькив. То, что предлагает Яценюк, ничем не лучше указа Януковича 
Виктор Мусияка. Гарантом Конституции должен быть не Президент

http://www.agora-gallery.com//artistpage/Franco_Recchia.aspx

Немає коментарів: