вівторок, 24 квітня 2012 р.

Царство брехні


Напевно, жодна людина не може похвалитися тим, що ніколи й нікому не збрехала. Якби така людина віднайшлася – потрібно було б визнати її святою.

На жаль, так чи інакше, ми всі говоримо неправду. Проте одні це роблять більше, інші менше. І за цим критерієм ми визначаємо порядність та чесність людини. Брехлива людина, навіть при наявності в неї інших позитивних рис характеру, сприймається нами негативно саме через брехню.

Серед нас, людей, окремо виділяються ті, що брешуть за всіх обставин, весь час, незважаючи чи вимагає цього життя, чи ні.

Сьогодні до таких людей потрібно віднести майже всіх представників діючої влади. Неприкрита брехня відчувається в кожному їхньому слові.


Влада бреше цинічно й нагло, вважаючи нас усіх, незалежно від політичних симпатій, невігласами та дурнями.

Нам кажуть, що в державі немає грошей на пенсії, зарплати, допомоги чорнобильцям, дітям війни, афганцям – у цей же час влада знаходить майже 100 мільярдів гривень на фінансування Євро-2012.

Можновладці та їх оточення замовляють для своїх утіх найдорожчих співаків світу, купують за величезні кошти футболістів, збільшують у рази свої накопичення в період, коли в усьому світі статки, навіть у визнаних багатіїв, зменшуються. Якби кошти, що крутяться в нашій державі, дати країні з більш-менш розвинутою демократією, то в цій країні люди жили б, як при обіцяному нам раніше комунізмі. Адже навіть при відсутності наших грошей та багатств, країни Прибалтики, Болгарія, Польща, Словаччина, Чехія мають значно вище від наших усі соціальні стандарти.

Влада обманює нас і весь світ, коли заявляє, що в нас немає вибіркового правосуддя, що на це правосуддя влада, нібито немає жодного впливу, що воно діє незалежно від влади.

Але ж ми щодня бачимо, що правдою в цих заявах і не пахне.

Ніхто не переслідує київського мера, діяльності керування якого дав оцінку представник влади – теперішній фактичний, хоч і ніким не обраний, керівник столиці, який заявив, що "молодою командою" було розкрадено київської землі на 70 мільярдів гривень.

Ніхто не намагається притягти до відповідальності тих народних депутатів, що неодноразово, на очах усієї України та світу, жорстоко били своїх колег по парламенту.

Щодня ми бачимо, як прикривають мажорів та чиновників, як легко їм сходить усе з рук.

Ми всі знаємо, яке казнокрадство відбувається безкарно тепер у нашій державі. Суди та прокурори милують убивць та злодіїв, але безпощадно переслідують активістів податкового майдану за пошкоджену тротуарну плитку.

Влада створила й весь час використовує для виправдання своїх дій знаних всією країною майстрів брехні. Аси цієї чорної справи, чемпіони світу по брехні на багатьох каналах телебачення стараються з усякого чорного зробити біле та навпаки. Ці спеціалісти явно отримують інструктаж перед кожною телепередачею, тому що в один і той же час, на різних каналах, різними майстрами брехні говоряться одні й ті ж речі, одні й ті ж нові виправдування за виявленими фактами беззаконня та свавілля влади.

Ті із влади, хто не вміє професійно брехати, не часто світяться перед нами. Вони не допускаються до спілкування з народом. Влада навіть не намагається міняти надокучну багатьом співвітчизникам команду, яка дійшла до вищого класу майстерності по брехні.

Напевно, вважається в якомусь провладному штабі, що вони неперевершені, що вони чемпіони, і їхню планку ніхто не візьме.

Влада дійшла до того, що, привселюдно бреше так рідко об'єднуваній у нашому суспільстві команді ієрархів церкви. Позиціонуючи себе християнами, влада не переймається обманом і на такому рівні. На недавнє звернення представників багатьох церковних конфесій із проханням помилувати політичних противників – Тимошенко та інших – владою дана відповідь, що помилування буде розглядатися, але тільки після закінчення всіх судових процедур.

Лицемірство. Та такі процедури можуть тривати десятками років. Справи відкриваються все нові й нові, тому кінця їм не видно. То так і потрібно було сказати лідерам церков, які, скоріш за все, не розуміються на нашій судово-прокурорській бюрократії та не уяснили собі глибину лицемірства сьогоднішньої влади.

Сьогодні багатьом із нас здається, що якби влада захотіла, то в одну ніч, в одній тюремній камері, як тепер модно, могли б зібратися всі українські судді й прокурори, включно з найвищими, генеральними, спеціалізованими, конституційними – та прийняли б до ранку будь-яке чи всі можливі й неможливі рішення.

Мало хто не повірить у реальність такого дійства.

Влада не виконала й не виконує своїх передвиборчих обіцянок. Провладними партіями застосовуються на виборах усе нові й нові засоби фальсифікацій. Хіба хто з нас бачив, щоб клонували на виборах однофамільців сьогоднішніх владних кандидатів чи їх партії, як це робиться з опозиційними партіями та опозиційними кандидатами до владних інституцій?

Тільки теперішню владу неодноразово звинувачували в підкупі депутатів з інших фракцій, у постійному застосуванні політичних проектів із псевдоопозиціонерами.

Територія брехні розширюється владою та перейшла вже за межі України.

Влада вчиться та пробує брехати в Європі та Америці. Влада заставляє брехати відомих представників культури, медицини, визначних людей. Користуючись їхньою залежністю від сьогоднішнього матеріального становища, влада організує, як це було колись у СРСР, публічні заяви цих людей. Якщо так піде, то скоро ми будемо, як у 1937 році, заводськими колективами судити та звинувачувати противників влади.

Сказано: "Царство демона – це царство брехні!".

У кожного з нас є вибір. За все потрібно буде відповісти нам та нашим нащадкам. Зазвичай відповідальність для нас людей наступає не відразу, а дещо пізніше, навіть із роками. Під цим небом так заведено.

Мабуть, так треба. Бо коли б кара приходила до нас негайно, як опік від гарячої пательні, то тоді б ми боялися гріху з почуття страху.

А виходить, що боятися потрібно з почуття совісті, оскільки крім страху нам дано ще й розум.

Я призиваю Вас не ставати на бік брехні, тому що це бік зла. І цей бік не дасть нам безхмарного майбутнього.

Правда все рівно перемагає. На цьому стоїть світ.

...Бачив я одного разу колишнього міліціонера, що за людськими пересудами мав багато грішків на службі. Страшно закінчував життя цей чоловік. Майже не пересувався, гнив та тяжко мучився, покинутий напризволяще рідними й близькими. Тільки від смороду можна було задихнутись.

Стережімося, люди добрі, такої долі.

Олександр Мінович, 24 квітня 2012 р.
//www.pravda.com.ua/columns/2012/04/24/6963303/

Любомир Гузар. Про свободу
Владимир Марус. Мертвая политика

Віталій Тертиця. Країна тотального обману і маніпуляцій
Александр Мучник. Государство или квазигосударство

Сергей Дибров. Феодальная Украина для чайников?

Василь Капкан. Камо грядеши, земле моя?
Україна - храм, відданий на розкрадання фарисеям
Владимир Скачко. Внутренняя оккупация

//www.mk.ru/merinov/

1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

04 серпня 2011
Українська інтелігенція вклонилася перед Януковичем у найгірших традиціях "совка"

Президент Віктор Янукович одержав схвалення свого курсу від групи інтелігентів.

У листі до Януковича вони виражають підтримку "реформам", проведеним президентом.

"У протистоянні між громадянами і корупційною системою, що от уже двадцять років душить громадянське суспільство, Ви, пане Президент, твердо стоїте на стороні народу", - йдеться в листі.

"Тут ми згодні з відомою суспільною діячкою професором Ольгою Богомолець і хочемо підтримати її відкритий лист до Вас", - говориться в посланні представників української інтелігенції до Януковича.

"Ми в цьому на Вашому боці, пане Президенте. І ми певні, на Вашому боці більшість українців, які хочуть, щоб у країні був порядок. Маєте рацію, демократія це не хаос і не безпорядок. Державна служба - це цивільна армія на службі народу, в ній мусить бути порядок. І Ви правильно робите, що жорстко його наводите. Йдіть відважно обраною Вами дорогою - реформуйте Україну, не допустіть згортання реформ, ламайте корупцію і ведіть державу до демократичного урядування. З вами - народ",- йдеться у посланні.

Лист підписали письменник Віталій Коротич, президент Національної Академії наук України Борис Патон, президент Національного університету "Києво-Могилянської Академія" Сергій Квіт, директор Міжнародного центра перспективних досліджень, кандидат історичних наук Віра Нанівська, директор Інституту українознавства Петро Кононенко.

Також Лесь Танюк, Володимир Цибулько, Олександр Злотник, Віктор Гуцал, - ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченко Леонід Губерський.

Президент Янукович подякував представникам української інтелігенції за підтримку його курсу на боротьбу з корупцією та реформи
"Для мене дуже важливо почути слова вашої підтримки як моральних лідерів народу", - цитує його прес-служба.

Сергій Квіт визнав, що дійсно підписав цього листа.

"Я підписав лист до Президента України в підтримку ініціативи Ольги Богомолець. Києво-Могилянська академія структурує освітній і громадський простір у будь-яких умовах, що складаються. Але мені не хочеться радіти провалам і неуспіхам влади, знову відсуваючи реалізацію наміченого на невизначене майбутнє", - пояснив він свою позицію.

"Адже саме в Україні проходить наше життя. Звичайно, навіть дуже активні особисті втручання Президента України не допоможуть захистити національні інтереси, якщо не буде належно діяти вся державна система, правильні люди не посідатимуть правильні місця", - зазначив Квіт у персональному журналі.

Саме підпис Квіта збурив соціальні мережі. У коментарях президента Могиляки запитують, чи не хоче він піти у відставку.

Також читачі Фейсбуку нагадують, що ще кілька років тому Патон закликав голосувати за Тимошенко.
http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/4/6448873/