суботу, 11 грудня 2010 р.

Віктор Медведчук: Я більше не хочу такої демократії. Беру свої слова назад


Екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук заявляє, що конституційна реформа 2004 року не відбулася, і сьогодні Україна потребує сильної президентської влади.

Про це він написав у колонці під назвою "Беру свої слова назад" для журналу "Корреспондент".

"Аналізуючи політичну ситуацію - симбіоз правового нігілізму влади з псевдодемократією, - я прийшов до однозначного висновку: настав час все повернути на круги своя - іншого шляху відновити законність, порядок і авторитет влади в країні не існує", - пише Медведчук.

"Сьогодні, коли виповнилося п'ять років з того історичного дня голосування, що відкрило для Ющенка шлях до президентського крісла, я з усією відповідальністю заявляю: я беру свої слова назад!", - додав він.

Медчедчук пише, що відкликає "підпис" під своїми словами про те, що в Україні повинна бути демократія європейського зразка, парламентсько-президентська форма правління "і під іншим, що сьогодні в реальному житті стало ідеологічною ширмою для банальних політичних авантюристів".

Він зазначає, що сьогодні, "зневажаючи законність, лицемірно хизуючись своєю "самодостатністю", українцям готують черговий трипільський "казан локшини" у вигляді обіцянок нового солодкого життя, нової конституції та іншої пропагандистської патоки".

"Так от, я не хочу такої демократії! Ні для себе, ні для своїх дітей! Я заявляю: країна має повернутися до президентсько-парламентської форми правління, президент повинен спиратися на парламентську більшість і формувати виконавчу владу", - заявляє Медведчук.

На його думку, одночасно має бути проведена глибока реформа місцевого самоврядування, що гарантує його незалежність від центральної виконавчої влади.

"Після п'яти років політичних експериментів доводиться констатувати: парламентсько-президентська Україна не відбулася. Сьогодні як ніколи країні потрібна сильна президентська влада", - пише Медведчук.

Як відомо, Медведчук був одним з головних ідеологів конституційної реформи. У 2004 році Верховна Рада внесла зміни до Конституції, згідно з якими Україна перетворилася з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку.

11 грудня 2010 р.
//www.pravda.com.ua/news/2009/12/11/4530945/ 
//uk.wikipedia.org/wiki/Медведчук_Віктор_Володимирович

Немає коментарів: