середу, 11 січня 2012 р.

Програма дій українського народу з 2012 року


Потенціал абсолютно всіх політичних партій в Україні вичерпаний. Що далі? На це життєво важливе питання дана відповідь 17 грудня 2011 року, що є відправною точкою руху до справжньої Незалежності, Волі та Справедливості. Ця дата стане однією із найяскравіших у сучасній історії нашої держави.

Саме в той день у Києві відбулася Рада патріотичних громадських організацій, щоб остаточно накреслити вихід із непростої ситуації, в якій опинилася Україна. Така програма давним-давно існує у наших душах, її багато раз обговорювали і затверджували до того в різних аудиторіях, у тому числі лише протягом 2011 року: на Козацьких Радах 15 травня у Жовтих Водах і 4 червня у селі Покровському біля Нікополя, на Звичаєвій Раді 1 жовтня у Дніпропетровську та на форумі патріотичних сил 12 листопада у Львові.

Після Помаранчевої Революції 2004 року в українському суспільстві посилилися розчарування, апатія, нігілізм та інші негативні тенденції. Це і зрозуміло – народ покладав надії на краще життя, які не справдилися. Уже тоді можна б передбачити, що гасла типу «Україна – без Кучми!», як і сьогоднішні «Україна – без Януковича!», не виведуть країни із критичної ситуації. Треба міняти не лише владу, а й державний лад!

Для цього не треба «вигадувати велосипед». Програма визволення від національного та соціального гноблення основується на Головних Нормах Звичаєвого Права, яке сформувалося впродовж тисячоліть внаслідок практичної діяльності українського народу на базі Звичаю, що існує у двох вимірах: як норми поведінки і як ідеологічно-правова система.

Нижче подано документ, остаточно затверджений на Раді у Києві, де викладені хоч і не всі Головні Норми, але й цього достатньо, щоб його підтримав кожен чесний і порядний українець, кожен свідомий громадянин України.


Розділ І. Звичаєва система влади – диктатура нації 
(найвища форма народовладдя)

1. Звичаєва система влади основується на принципі верховенства Права та волі народу-нації.

2. Народ-нація обирає владу на всіх рівнях, контролює та має право відкликати і притягувати до відповідальності. На першому рівні діє Коло та Віче - пряме народовладдя.

3. Влада є обов`язково змінюваною: з влади – у народ.

4. Нація, відповідно закону, диктує владі свою волю. Головна функція влади – виконувати волю нації.

5. Право і закони, зміни і доповнення до них дає виключно народ-нація.

Розділ ІІ. Економічна система

1. Земля, усі природні багатства, надра, ліси і води є національно-державною власністю. Територіальна громада виступає користувачем закріпленої за нею, відповідно закону, території.

2. Земля не купується і не продається, а надається в аренду у розмірах та на термін, визначених законом. Земля під приватне житло надається у власність з правом купівлі – продажу.

3. Селяни самі визначають форму господарювання – індивідуальну чи колективну, кооперативну.

4. Велика промисловість, важливі підприємства, транспорт, велика торгівля, надприбуткові сфери економіки є національно-державною власністю. Мала промисловість, середня і дрібна торгівля, середній і дрібний бізнес є кооперативним та приватним.

5. Банківська система є національно-державною власністю. Капітал знаходиться під державним контролем.

6. Трудові колективи на національно-державних підприємствах приймають пряму і безпосередню участь в управлінні цими підприємствами.

7. Іноземний капітал може залучатися лише державою, при потребі, з застереженням національних інтересів. Іноземні юридичні та фізичні особи не можуть бути власниками землі та підприємств.

Розділ ІІІ. Інші норми

1. Ідеології і організації, які заперечують Звичаєве Право та проводять антидержавну і антинаціональну діяльність, забороняються.

2. Українська мова є єдиною державною мовою і домінуючою в суспільстві.

3. Неухильне дотримання народних моральних норм - пошана до старших, пошана до жінки і матері, заборона сексуальних збочень та ін.

4. Збереження расово-етнічної приналежності української нації. Заборона колонізації України чужинцями.

5. Одностанове, безкласове суспільство. Розподіл суспільних функцій відбувається відповідно бажань та здібностей, в умовах рівних можливостей і на конкурентній основі. Соціальний статус не передається по спадковості.


Саме Головні Норми Звичаєвого Права і є дороговказом для конкретних дій у нинішній ситуації та у майбутньому і ляжуть в основу оновленої Конституції України. Доктрини «вільного ринку» та комуністична, на перший погляд, ніби протилежні, насправді ж зародилися із людиноненависницької ідеології тих, хто рветься до світового панування. Наша ж, національна, програма економічної системи формувалася віками у свідомості народу, а в кінці ХІХ століття була науково обґрунтована Юліаном Бачинським – ще тоді, коли Україна була розшматована різними імперіями, але вчений вірив у її соборність та господарську дієздатність.

Ця Програма дає потужну іскру, що приведе в дію весь народний механізм. На відміну від Помаранчевої Революції, ініційованої зверху, хоч вона і була підтримана знизу, майбутня хвиля народного волевиявлення виходитиме із найглибших народних надр. Насамперед, треба зробити зміни у власній свідомості і очиститися від наносного чужоземного інформаційного сміття та різних вірусів.

Під час виконання Програми мінімум, масово розповсюджуючи Звичаєве Право різними способами, шукайте однодумців, а їх в Україні – мільйони. У кожному селі, селищі, райцентрі, у кожному будинку, кварталі великих міст вже сьогодні створюйте групи, комітети, координаційні Ради. Дійте спокійно, без галасу, впевнено – ви все робите на цілком законній основі, що не суперечить ні нинішній Конституції України, ні Міжнародному праву.

На другому етапі для початку виконання Програми максимум – після того, як Звичаєве Право, після довготривалого викорінення найжорстокішими методами чужинцями, знову опанує серцями більшості українців, громадян України – одночасно(!) по всій Україні буде поставлена чітка вимога про відставку влади олігархів і встановлення Звичаєвого ладу. Програму визволення від національного та соціального гніту підтримують не тільки рядові трудівники села і міста, а й незаангажовані, чесні та порядні військові, правоохоронці, керівники і чиновники, інтелігенція, представники середнього та малого бізнесу, навіть члени різних політичних партій, які побачили неспроможність власних програм, і багато-багато інших, хто до пори до часу терпить нинішню ситуацію, яка з кожним днем погіршується. Головне ж – ця Програма близька і зрозуміла молоді, бо саме сьогоднішнім юнакам та юнкам вона найпотрібніша.

Найважливіше – не скочуватися до другорядних дискусій, які будуть нав’язувати нам недруги, щоб сіяти хаос і знову заводити на манівці, а відтак і все залишати по-старому.

Нам не потрібна влада, яка у світській державі, прикриваючись іменем Бога (бо будь-яка влада – від Бога!), Рай творить для себе на Землі, а простим смертним, щоб держати їх у покорі, устами священників обіцяє його на Небі. Нам не потрібна влада, яка у власній державі сіє розбрат, підігріваючи антиукраїнські настрої, спекулюючи на мовних та інших проблемах, відволікаючи від невідкладних завдань по реформуванню економіки.

Вперше за два десятиліття задекларованої Незалежності відкрито запропонована конкретна Програма розвитку держави в інтересах всього народу-нації, а не окремих груп олігархів. З усією відповідальністю треба розуміти, що на вкрадені ж у нас гроші влада та її міжнародні покровителі наймуть «вчених» та різних інших «теоретиків», щоб облити брудом Звичаєве Право, що формувалося тисячоліттями, а разом з тим і надалі принижувати весь український народ. Заплатять їм мільйони, щоб продовжувати визискувати нас і отримувати мільярди, як це робилося і робиться впродовж століть. І знову безліч куплених папуг, запрограмованих на масове повторення фальшивих доктрин, будуть кричати на всіх перехрестях, намагаючись направити народ у нікуди, точніше – в безодню. На цей раз не вийде!

За Звичаєм жили наші предки, за Звичаєм житимуть і наші нащадки. Вічно! Відродиться Україна – відродиться і весь світ.

Борис КОВТОНЮК, журналіст
Грудень 2011 року, м. Дніпропетровськ
//bkovtoniuk2.io.ua/s193335/publicistika_borisa_kovtonyuka
11.01.2012

С. І. Васильківський. Козак в степу. Тривожні ознаки. Близько 1905 р.
//storinka-m.kiev.ua/product.php?p_id=2318

Немає коментарів: