понеділок, 30 січня 2012 р.

Конституційна Асамблея наперсточників


З картковими шулерами в карти не грають. Хто свідомо погоджується грати в карти з шулерами, тих в кінцевому рахунку і грають.

В діючій Конституції України, як і в попередніх редакціях, про руку Чечетова нічого не мовиться. Але вона махає! Махає конституційну більшість Верховної Ради України! Махає весь політикум країни! Махає весь народ! Махає державу, імідж та міжнародну репутацію України!

Від згоди на входження до складу Конституційної асамблеї представників від опозиційних політичних сил та фракцій, з утопічною ілюзією принесення народові додаткової жменьки демократії, свободи та щастя, яке буде продовжувати відбуватися паралельно з маханням тієї ж руки Чечетова, а в кінцевому рахунку обернеться беззастережним повторенням цієї наруги і в подальшому, незалежно від прізвища «махалова», сутність режиму не зміниться. Рука махатиме далі вже при новій Конституції.

Міняти треба не тільки, і не стільки Конституцію, яка в будь-якій редакції беззахисна і вразлива, як молоденьке й гарненьке дівчисько, в нічний час на околицях єнакіївських териконів, скільки гнати якомога швидше її Гаранта!

Адже в діючій Конституції чітко записано про право формування парламентської більшості виключно (!) з числа ФРАКЦІЙ, за результатами волевиявлення виборців. А сформували більшість під Януковича, з числа «тушок»! Конституційний суд це «благословив»! Як Гундяєв «братву»!

В Конституції зазначено, що голосування відбувається шляхом персонального волевиявлення кожного депутата, без права уповноваження (передоручення) на це інших осіб. 

А голосують, як піаністи, один депутат п’ятьма картками. Конституційний суд «благословляє»! Гарант гарантує!

Боротися потрібно не лише з наслідками, а в першу чергу - з причиною. Якщо ви в квартирі забули закрити кран з водою, і переповнена водою ванна затоплює вашу квартиру і сусідів знизу, то ви будете витрачати усі сили на наради з усією родиною та сусідами, як краще і ефективніше зібрати воду з підлоги в тазик, чи простіше та ефективніше спочатку просто закрити кран?

Невже в опозиції є настільки наївні люди, які реально сподіваються своєю присутністю щось змінити в складі антиконституційної асамблеї? Що би не напрацювала Конституційна асамблея, в якій абсолютно домінуюча більшість буде з перевірених людей режиму, голосувати за зміни до Конституції (за Конституцією) може лише «рука Чечетова», в стінах ВРУ, в якій опозиція має своє представництво, в межах до 150 депутатів. І коли їх хоч раз почула провладна більшість? Погодилася підтримати хоч якусь, не значущу поправку чи законопроект опозиції?

Поки Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та Валерій Іващенко безвинно сидітимуть в буцегарнях Януковича, і допоки воно, не накаже своїй недоторканій «братві» декриміналізувати статтю 365 КК, не накаже припинити знущання та катування опозиціонерів, допоки власник золотого унітазу одноосібно порушуватиме Конституцію, права людини, свободу слова, соціальні гарантії та захист незахищених верств населення, цинічно ігноруватиме міжнародні конвенції, ратифіковані Україною, та загальновизнані норми міжнародного права, а банда з Банкової та Грушевського безкарно розкрадатиме десятки мільярдів бюджетних коштів, активів та цілі галузі економіки, а прокуратори з гламурними інквізиторами «шитимуть» все нові та й нові «справи» проти опозиціонерів та членів їх родин, допоки Конституційний (проституційний) суд обслуговуватиме володаря Межигір’я, як покірна гейша «зголоднілого» війною офіцера Квантунської армії, доти дискутувати про недоречні банальності ілюзорних змін, до розтоптаної страусячими мештами Конституції України, за участі опозиції (а можливо придворної опозиції та інтелігенції), що за задумом режиму, легалізує в очах світової громадськості аферу з конституційної реформи, є звичайним зрадництвом і щонайменше недалекоглядністю.

Бажано з-за дерева все ж бачити ліс.

Не сідайте грати в карти з шулерами і шукати щастя у наперсточників.

Він, покращив життя вже сьогодні (собі)!
Він, почув кожного (олігарха)!
Він, реалізував державну шкільну програму «Теплий туалет дітям» (золотим унітазом в Межигір’ї, своїм дітям)!
Він, бореться з корупцією (корупціонери безмежно вдячні)!
Він, інтегрує Україну в Європу (виходить поки тільки в ...опу)!

Юрій Романюк, голова фракції «Батьківщина» 
в Івано-Франківській обласній раді, 30.01.2012
Фото: Макс Левин
//lb.ua/blog/yuriy_romanyuk/134213_konstitutsiyna_asambleya.html

Немає коментарів: