вівторок, 6 березня 2012 р.

Спів... Головатий


Головатий відмовляється визнати призначених Януковичем людей

Народний депутат України, співголова Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Сергій ГОЛОВАТИЙ заявляє, що склад Комісії змінено «в нелегітимний спосіб». Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час 7-го пленарного засідання Комісії.

С.ГОЛОВАТИЙ зауважив, що, згідно з чинним положенням про Комісію, її склад затверджує Президент України за поданням голови Комісії. Однак, за словами С.ГОЛОВАТОГО, він не направляв главі державі жодного подання.

«Але склад змінено. Отже, вчинено всупереч приписам, які є в указі Президента про положення про Комісію» - наголосив він.

«Це вже друга спроба в нелегітимний спосіб змінити склад Комісії. Перша була, коли вийшло доручення на заборону спілкуватися безпосередньо з Венеціанською комісією» - підкреслив С.ГОЛОВАТИЙ.

У свою чергу, радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, співголова Комісії Марина СТАВНІЙЧУК висловила переконання, склад Комісії поповнився достойними людьми і закликала членів Комісії не зловживати своїми правами.

«Мені здається, що на найближчий час є ще робота для Комісії, і буде доповнено указ Президента про виконання зобов’язань перед Радою Європи. Зокрема, пунктом, який буде стосуватися підготовки Виборчого кодексу... І фаховий досвід членів Комісії, очевидно, буде в нагоді для такої вагомої роботи», - сказала М.СТАВНІЙЧУК.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ своїм указом змінив персональний склад Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.

Згідно з документом, співголовою Комісії призначено М.СТАВНІЙЧУК.

Також до складу Комісії також включено представника Президента України у Верховній Раді України Юрія МІРОШНИЧЕНКА, директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрія ЄРМОЛАЄВА, заступника керівника Апарату Верховної Ради – керівника Головного юридичного управління Михайла ТЕПЛЮКА, керівника Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради Василя БОРДЕНЮКА, а також науковців-правників Олександра БАНДУРКУ, Володимира ДЕНИСОВА, Олену КИЇВЕЦЬ, голову Ради громадської організації «Лабораторія законодавчих ініціатив» Ігоря КОГУТА.

06.03.2012
//www.unian.ua/news/490289-golovatiy-vidmovlyaetsya-viznati-priznachenih-yanukovichem-lyudey.html

13.04.2012 Сергей Головатый. Демократия у нас есть
14.03.2012 Сергій Головатий. Конституція - це акт народу
06.03.2012 Комісія при Януковичу забракувала проект КПК Януковича
01.03.2012 Указ Президента України №168/2012 Про деякі питання Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права (Сергія Головатого, Марини Ставнійчук)
16.08.2011 Олександр Северин. Симулякр під венеціанським соусом
27.04.2011 Леонід Кравчук. Не поспішай, бо встигнеш
29.03.2011 Європейська Комісія за демократію через право (Венеціанська комісія). Висновок «Про концепцію створення і функціонування Конституційної Асамблеї в Україні» (Сергія Головатого)
11.03.2011 Сергій Головатий. Конституція 1996 року - це українська цінність. Але...
10.03.2011 Виталий Червоненко. Схватка за Конституционную Ассамблею
16.02.2011 Концепція створення і функціонування Конституційної Асамблеї (Сергія Головатого)
09.12.2010 Указ Президента України №1116/2010 Питання Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права (Сергія Головатого /положення, склад)
02.04.2010 Указ Президента України Про ліквідацію Національної комісії із зміцнення демократії та утвердження верховенства права (Сергія Головатого)
27.12.2005 Конституційна реформа 2004 року. Висновок Національної комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права (Сергія Головатого)
2005-2010 Національна комісія із зміцнення демократії та утвердження верховенства права (укази, положення, склад)

Немає коментарів: