вівторок, 31 січня 2012 р.

Конституційна Асамблея - план по валу


Михайло Погребінський
Януковичу дали погану пораду. Створення Конституційної асамблеї - нісенітниця. Я проти цієї асамблеї. Я вважаю, що вона нікому не потрібна, в тому числі президенту. Мабуть, якісь радники його переконали, що цей інструмент йому знадобиться в майбутньому. Я не бачу тут криміналу. Правда, назвати цей орган потрібно було якось інакше. Припустимо, експертна рада при президенті. Але не потрібно було притягати сюди назву «Конституційна асамблея», яка викликає підозри в тому, що президент спробує обійти прийнятий порядок внесення змін в основний закон.

//news.liga.net/news/politics/599765-yanukovichu_dali_plokhoy_sovet_pogrebinskiy.htm

Володимир Філенко
Ця асамблея не має ніякого відношення до Конституційної асамблеї, тому що цей орган, як це відбувається в цивілізованих країна Євросоюзу, має обиратися, а не призначатися президентом.
Це просто дорадчий орган, який назвали епатажно асамблеєю. Але ж це окозамилювання, дурість повна. Навіщо? Щоб зберегти владу і не сісти у в'язницю знову. Янукович буде робити все що завгодно, лише б знову не потрапити за грати. Він відкрив ящик Пандори і буде за це відповідати. І мова тут навіть не про опозицію сьогодні, мова про прецедент. Уникнути в'язниці не вийде.

//news.liga.net/news/politics/599757-yanukovich_ne_khochet_snova_v_tyurmu_no_vykhoda_net_byutovets.htm

Леонід Грач
Президент монопольно керує всіма політичними процесами в Україні. Він має абсолютний вплив на парламент. Президент довів рік тому, що коли йому потрібно було змінити форму правління в країні, він легко знайшов для цього всі важелі. Зрозуміло, що в таких умовах будь-яка Конституційна асамблея - проста балаканина. Президент ніколи не допустить зменшення своїх повноважень. Все, чого хоче ця людина - більше повноважень, і правити, не озираючись. І менше всього, зрозуміло, Януковича хвилює думка вищого органу влади в країні - народу.

//news.liga.net/news/politics/599751-grach_yanukovich_khochet_pravit_ne_oglyadyvayas_ni_na_kogo.htm

Павло Жовніренко
В країні купа проблем, створених цією владою. Погратися з Конституцією - один з кращих способів відвернути увагу людей від справжніх і важливих питань - платежів, комуналки, тарифів, виплат, Тимошенко, свободи слова. 
Демонструє (Янукович - ред.) неймовірну розтяжку. Так сісти на шпагат і зіпсувати відносини з усіма сусідами відразу не виходило ще ні в одного президента, жоден його попередник до такого не скочувався. Тепер закинули тему (Конституційної Асамблеї - ред.), яка буде шуміти навіть після виборів до Верховної Ради.

//news.liga.net/news/politics/599748-ekspert_o_yanukoviche_do_takogo_ne_skatyvalsya_ni_odin_prezident.htm

Володимир Фесенко
Початковим завданням Конституційної асамблеї при президенті Вікторі Януковичу було продемонструвати українцям і світові, що президент, який повернув собі повноваження Кучми, готовий до діалогу.
Варто пам'ятати, що Конституційна асамблея з'явилася в кінці 2010 року (на початку 2011 р. - ред.). У той час з рейтингами Януковича ще все було в порядку. Так що я не вважаю, що створення асамблеї було пов'язано з бажанням так чи інакше продавити кандидатуру Януковича на другий президентський термін - або обирати президента в парламенті, або будь-які інші подібні ідеї. Просто президенту, на тлі повернення повноважень Кучми, потрібно було показувати відкритий конституційний процес, демонструвати демократію. 
Зрозуміло, існує ряд проблем з діючою Конституцією, які потрібно прибрати. Але на момент створення, я вважаю, основним завданням було продемонструвати всередині і зовні країни відкритість влади і готовність обговорювати питання. Деталі суспільство дізнається після парламентських виборів. До цього часу асамблея ні до чого конкретного не прийде. Все залежатиме від розстановки сил в наступному парламенті.

//news.liga.net/news/politics/599739-fesenko_rasskazal_pochemu_yanukovichu_zagovoril_o_konstitutsii.htm

Юрій Кармазін
Ця так звана Конституційна асамблея у виконанні прислуги Януковича - Марини Ставнійчук, яка в адміністрації президента курирує цю тему, не легітимна. Президент намагається грати на понятті «Конституційна асамблея», яке є в цивілізованих країнах. Справжня асамблея призначається народом, а не створюється указами і в інтересах однієї людини з Банкової. У переліку дорадчих органів при президенті немає такої структури, як Конституційна асамблея. Отже, питання до прокурора: а хто за всю діяльність цього органу буде платити? Крім того, українську версію «Конституційної асамблеї» створює не легітимний президент. Янукович обирався під абсолютно інші повноваження, але вирішив, що може повернути собі владу Кучми, правити і царювати вічно. Але так не буде.

//www.day.kiev.ua/3037757

Володимир Зубанов
Конституцію неминуче потрібно вдосконалювати. Потрібно уточнювати повноваження президента, Кабінету міністрів та місцевих органів влади. 
Конституційна асамблея була створена президентом для того, щоб надати майбутньому документу більшої легітимності. Будь-які інші способи створення такого важливого для держави документа викличуть лише підозри в особистій вигоді. А орган, що складається з громадських організацій, відомих політиків та експертів - це зріз суспільства, зріз кращих умів, які зможуть зробити збалансований документ. 
Я проти обрання президента в парламенті та зміни форми правління в Україні з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську. Якщо таке буде запропоновано, я то вважаю, що так не можна. Для країни, якій потрібні реформи, потрібен сильний лідер. Ми ще не визначили спільні цілі, ми не знаємо, яку країну хочемо бачити у майбутньому. І якщо ми влаштуємо роздрай у парламенті, вибираючи там президента, то так можна догратися до розколу країни.

//news.liga.net/news/politics/599727-assambleya_utochnit_polnomochiya_vsekh_vetok_vlasti_regional.htm


Віталій Кулик
Приймати Конституцію чи зміни до неї буде не Конституційна асамблея. Є процедура, прописана в Основному законі, діючому - це парламент, і є кілька розділів Конституції, які приймаються на референдумі. Без волі парламентарів, без волі і опозиції, в тому числі, і без волі народу не можна буде прийняти в цілому оновлений закон. Тому ніхто нікого не виключає з процесу, немає ніякого сепаратного зговору.

Процес оновлення Конституції може затягнутися до 2015 року, і до цього часу ситуація в парламенті може змінитися (АП).

//24tv.ua/home/showSingleNews.do?ap_bez_zgodi_opozitsiyi_ta_suspilstva_konstitutsiyu_uhvaliti_ne_mozhna&objectId=182969

Андрій Павловський
План такий - винести його (проект конституції - ред.) на референдум, після цього, за наслідками референдуму, примусити його прийняти, а після цього подає Янукович в Конституційний суд, який каже що термін до нової Конституції перебування президента на посаді не враховується, тобто вибори 2015 року проводити не можна, заради цього це робиться. Це повністю білоруський варіант.

//24tv.ua/home/showSingleNews.do?ap_bez_zgodi_opozitsiyi_ta_suspilstva_konstitutsiyu_uhvaliti_ne_mozhna&objectId=182969

Сергій Таран
Проблема української Конституційної асамблеї полягає в тому, що набір до неї відбувається з особистої волі президента. Це нівелює саму ідею її створення, яка за своєю природою є позитивною. Вона полягає в тому, що люди, які не беруть безпосередню участь у політиці, але є професіоналами, пишуть Конституцію, яка потім затверджується у парламенті або на референдумі. Тоді цей документ не є компромісом партій. Люди будуть чудово розуміти, що ця асамблея – це цирк і профанація. Взагалі вона мала б отримати підтримку у суспільстві, але в нинішньому складі це неможливо. Це буде якась експертна група при Адміністрації президента. Статус асамблеї буде нівельований. У народу вже немає до неї довіри через те, що її створювали без консультацій із громадськістю. Поки вона не надала жодної концепції принципів формування та повноважень асамблеї. Якщо раптом влада змінить свій підхід, то для опозиції може з'явитися причина змінити свою позицію. За нинішніх умов вона не передумає.


//file.liga.net/person/670-mihail-pogrebinskii.html
//file.liga.net/person/298-vladimir-filenko.html
//file.liga.net/person/204-leonid-grach.html
//wlna.info/ukraine/28894-ekspert-yanukovich-sel-v-takoy-shpagat-chto-isportil-otnosheniya-so-vsemi-sosedyami.html
//file.liga.net/person/902-vladimir-fesenko.html
//file.liga.net/person/681-urii-karmazin.html?sphrase_id=18630
//file.liga.net/person/221-vladimir-zybanov.html
//www.newspb.ru/allnews/1359841/
//batkivschina.com/183-uryad-yanukovicha-azarova-krade-u-malozabezpechenih-smey-50-nalezhnih-yim-koshtv.html
//ua.glavred.info/archive/2008/09/30/134154-1.html

Немає коментарів: