середу, 27 червня 2012 р.

Зміни до Конституції мають бути ініційовані виключно Народом


Леонід Кравчук і Конституційна ассамблея

Так звана "Конституційна асамблея", яка нещодавно розпочала роботу в Україні є нічим іншим, як прихованою спробою провести рішення про обрання Президента України у парламенті.

Подивіться, хто найбільш палко виступив на підтримку переписування Конституції – це живе уособлення української політики за усі роки Незалежності – з біганням по партіях, кардинальною зміною пріоритетів та поглядів, ідейних принципів та переконань – Леонід Кравчук.

Як пояснює Кравчук, чинна Конституція скомпрометована, оскільки до неї не раз вносилися поправки. Кравчук пропонує почати з "чистого аркуша". Незаангажовані вчені-правники напишуть текст, Верховна Рада його ухвалить, народ на референдумі освятить. Однак Кравчук, який впродовж власної президентської каденції так і не зумів добитися прийняття Конституції, не озвучує очевидні речі.

Перше – до Конституції США також неодноразово вносилися поправки, однак ніхто її скомпрометованою не вважає.

Друге – відповідно до статті 5 діючої Конституції, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. А тому зміни до Конституції мають бути ініційовані виключно Народом, а не владою, яка у 2010 році фактично вдалася до зміни конституційного ладу на президентську республіку.

Озвучені Кравчуком відверті інсинуації і перекручування фактів говорить про одне – у нинішньої влади є власні, абсолютно таємні наміри щодо внесення змін до Конституції, найймовірніше – у частині обрання Президента у парламенті. А усі інші розмови про недосконалість і скомпрометованість Конституції є лише маніпуляцією свідомістю українського народу.

"Я вважаю, що змінювати статус Президента України немає потреби", – заявив Леонід Кравчук. Кому ми віримо? Людині, яка ще за декілька тижнів до першого туру президентських виборів у 1994 році категорично відкидала саму можливість власної участі у них, але раптово змінила думку?

Людині, за правління якої зникли усі заощаджені гроші наших батьків? Людині, яка завжди виступала за тих, хто був і є при владі?

Тож, якщо Кравчук каже, що статус Президента змінювати непотрібно, то саме про зміну статусу і йде мова у кулуарах "Конституційної асамблеї".

Депутат Вінницької міської ради
[Голова Вінницької обласної організації партії "УДАР"]
Ігор Ткачук, 27.06.2012
//gazeta.ua/ru/blog/5082/leonid-kravchuk-i-konstitucijna-asambleya


Вінницька обласна організація "УДАРу" Віталія Кличка": 

Нинішня влада не має морального права говорити про зміну Конституції (політична позиція)

[...] "Про які зміни може вестися мова, – наголосив член Політради "УДАРу" Геннадій Ткачук, – якщо і нинішня Конституція, у повазі до положень якої клянуться напередодні 28 червня усі можновладці, не виконується. Так, ст. 22 визначає, що конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Що робить уряд за мовчазної згоди, а те й сприяння Верховної Ради? Підвищує пенсійний вік, скасовує пільги, не виплачує, присуджені у судовому порядку компенсації".

"І усе це коїться на тлі систематичного утиску підприємців; розробки навої редакції Трудового кодексу, окремі положення якого відверто порушують ст. 43 Конституції – "Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення"; запровадженню медичної реформи, яка є цілком протилежною положенням ст. 49, що існуюча мережа державних і комунальних закладах охорони здоров'я не може бути скорочена. І таких прикладів нехтуванням конституційних прав і свобод людини і громадянина з боку влади більш ніж вистачає», – зазначив Геннадій Ткачук.

Все це аргументи не лише на користь того, що "УДАР" Віталія Кличка" категорично відмовляється брати участь у цій "незаангажованій" "Конституційній асамблеї", а й заявляє, що нинішня влада не має морального права говорити про зміну Конституції.

Співпрацю влади із народом щодо ймовірних змін до Конституції може налагодити лише нова влада, за якою немає подібного "досвіду" ігнорування Основного Закону України.

Прес-служба Вінницької обласної організації
"УДАРу» Віталія Кличка", 27.06.2012
//20minut.ua/Новини-Вінниці/news/Вінницька-обласна-організація-УДАРу-Віталія-Кличка-Нинішня-влада-не-ма-10234596.html


Олександр Корнійчук. Маємо створити справді народну Конституцію та не допустити підміни поняття децентралізація 

1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

27.06.2012 | Ігор Алєксєєв

В «УДАРі» розповіли, як влада нехтує Конституцією

Нинішня влада постійно нехтує Конституцією з того моменту, як усю повноту влади в Україні передали одній особі – Президенту. А тому не має морального права говорити про зміну Основного Закону.

Так вважає заступник голови волинського осередку партії «УДАР» Ігор Алєксєєв, - повідомляє прес-служба партії.

Ігор Алєксєєв наголосив, що конституція у демократичних країнах виконує унікальну та важливу роль, адже це – не просто зведення правил, а договір про те, як вестимуться справи в країні, як захищатимуться права громадян. Лише на його підставі державні органи можуть здійснювати свої повноваження.

Натомість останнім часом українська влада закликає переглянути Основний закон: формуються комісії, до яких «згори» зводять науковців, громадських діячів і політиків.

«Але чи це питання зараз на часі? Як виконується навіть чинний документ?» - цікавиться заступник голови облосередку «УДАРу»...

Конституція України не виконується насамперед владою. «Тому вона не має морального права говорити про зміну Основного закону.

Справа влади – не заважати громадянам обрати таких людей, яких бажають самі громадяни», - каже політик.

«Саме тому партія «УДАР» не долучилася до роботи «конституційних асамблей», а говорити про перегляд Конституції може лише влада, яка має підтримку людей, і яка не має історії невиконання головного документу України», - заявив Ігор Алєксєєв.

Волинські новини
http://www.volynnews.com/news/analytic/v_udari_rozpovily_yak_vlada_nekhtuye_konstytutsiyeyu/