середу, 20 червня 2012 р.

Перше засідання Конституційної Асамблеї Януковича - Кравчука 2012







20.06.2012 Протокол №1 першого пленарного засідання Конституційної Асамблеї за участю Президента України 
20.06.2012 Леонід Кравчук. То буде конституція народу
20.06.2012 Виступ Президента на першому засіданні Конституційної Асамблеї
20.06.2012 Виступ Голови Верховної Ради України Володимира Литвина на першому засіданні Конституційної Асамблеї 
17.05.2012 Виступ Голови Конституційної Асамблеї Леоніда Кравчука на першому засіданні Конституційної Асамблеї [тези] 


1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

20.06.2012
Нова Конституція повинна відповідати найвищим демократичним стандартам

Не політизувати процес, а створити документ, який відповідатиме найвищим демократичним стандартам. Президент України виступив на першому засіданні Конституційної Асамблеї. Організація, в яку увійшли провідні вчені, юристи та судді, була створена в травні для доопрацювання Основного Закону.

В основі - права людини та соціальна справедливість. Таким Основний Закон уявляють члени Конституційної Асамблеї. На дебютному засіданні - всі чотири президенти незалежної України.

Віктор Янукович, Президент України:

- Ми з вами об'єднались сьогодні заради діалогу щодо модернізації Конституції України. Наша мета - утвердження Конституції України, як реального сучасного політико-правового договору.

А змінювати в Конституції є що, каже голова Асамблеї Леонід Кравчук. Наприклад, на сьогодні вона не дає можливості розпочати правову реформу. А ще - урізає повноваження місцевих органів влади.

Леонід Кравчук, голова Конституційної Асамблеї:

- Почнеться всебічна ретельна робота. Найперше буде - це аналіз: як діє, як виконується конституція, і які проблеми тут існують. Після того, як ми наберемо фактичний матеріал з глибоким всебічним аналізом, ми почнемо вносити відповідні зміни і пропозиції до тексту.

Сама Асамблея зміни до Конституції не вноситиме. Вона діє лише як допоміжний орган при Президентові України. Після аналізу Основного Закону її учасники готуватимуть законопроекти, подаватимуть їх главі держави, а він, своєю чергою, до Верховної Ради.

Марина Ставнійчук, секретар Конституційної Асамблеї:

- У складі Конституційної Асамблеї зібрано найкращий потенціал у сфері українського конституціоналізму. Власне, це дає надію в сучасних правових реаліях на оптимізм щодо організації та роботи Конституційної Асамблеї та створення відкритого професійного формату для дискусій.

Члени Асамблеї - а їх наразі 95 - це здебільшого вчені, юристи, політики та правники. А от представників опозиційних партій у ній нема. Поки що - переконаний Президент.

Віктор Янукович, Президент України:

- Переконаний в тому, що пройдуть вибори, і до нас приєднаються нові політичні сили: опозиція, які також приймуть участь у формуванні Основного Закону.

Які зміни потрібні чинній Конституції Асамблея вивчатиме до кінця цього року. Допомагатимуть і міжнародні експерти, і спеціалісти з Венеціанської комісії. Законопроекти готуватимуть у 2013-му. А вже на початку 14-го - може з'явитися і оновлений Основний Закон.
//1tv.com.ua/ru/news/2012/06/20/23000