четвер, 28 червня 2012 р.

Звернення Президента з нагоди Дня Конституції 2012


Шановні співвідчизники!

Шістнадцять років тому молода українська держава прийняла Конституцію - Основний закон нашої країни. 

Він закріпив статус України як незалежної, демократичної та правової держави. Країни, в якій найвищою соціальною цінністю є людина, її життя та здоров'я, честь і гідність, недоторканність та безпека.

Динамічний розвиток України та світу ставить перед нами нові завдання. Нині забезпечення принципів, гарантованих Основним законом, неможливе без змін в окремих положеннях Конституції. Ці зміни мають стати базою для розбудови демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування. Модернізація Конституції необхідна для наближення нашої країни до європейських норм в усіх сферах життя.

Оновлення Основного закону - це, фактично, основа нашого сучасного державотворення. Це - фундамент модернізації країни і наш обов’язок перед майбутніми поколіннями.

Над оновленням Конституції уже працюють найкращі фахівці у галузі права, громадські діячі та авторитетні політики. До роботи Конституційної Асамблеї залучені експерти Венеціанської комісії, Ради Європи та інших міжнародних організацій.

І сьогодні я закликаю все суспільство, всіх, кому не байдуже майбутнє держави, долучитися до оновлення Основного закону. Незалежно від політичних переконань та симпатій. Адже ця робота - заради майбутнього України.

Переконаний, лише спільними зусиллями можна змінити країну на краще. Разом ми збудуємо сучасну, сильну, заможну Україну. Країну, де кожен громадянин справді відчуватиме захист своїх прав, гарантований державою.

Вітаю всіх з Днем Конституції України!

28.06.2012
Прес-служба Президента України Віктора Януковича

1 коментар:

Вадим Мурачов сказав...

Вітання Президента
України з нагоди Дня Конституції
Автономної Республіки Крим 2012

Шановні кримчани!

Прийміть щирі вітання з нагоди відзначення Дня Конституції Автономної Республіки Крим.

Цей важливий документ став суттєвим кроком у розвитку автономії, об'єднуючим чинником і регулятором життя всієї багатонаціональної та поліконфесійної кримської спільноти.

Сучасний Крим - це один із регіонів пріоритетного розвитку, який впевнено реалізує свій економічний потенціал, модернізує інфраструктуру, будує культурні та соціальні об'єкти.

У кожному досягненні й успіхові автономії - щоденна наполеглива праця і віддана любов її жителів, які заслуговують глибокої вдячності та поваги.

Бажаю усім міцного здоров'я, довголіття, родинного щастя і благополуччя.

Віктор ЯНУКОВИЧ
21.10.2012