четвер, 5 липня 2012 р.

Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань правоохоронної діяльності 2012



[голова – Василь Тацій,
секретар – Олександра Руднєва]


Під головуванням президента Національної академії правових наук України, академіка Національної академії наук України, доктора юридичних наук, професора Василя Тація 5 липня 2012 року у приміщенні Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» (м. Харків) відбулося перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань правоохоронної діяльності.

До порядку денного першого засідання комісії було включено низку питань організаційного характеру. Зокрема, за пропозицією Голови Комісії Василя Тація одноголосно було обрано секретарем Комісії завідувача відділу державної правової політики Національного інституту стратегічних досліджень, доктора юридичних наук, доцента Олександру Руднєву.

При розгляді питання планування подальшої роботи комісії та затвердження графіку її засідань визначено теми аналітичних доповідей, які будуть заслухані на її засіданнях до кінця 2012 року.

На виконання Рішення Конституційної Асамблеї від 20 червня 2012 року №4 обговорено пропозиції та зауваження членів Комісії щодо Регламенту Конституційної Асамблеї, а також прийнято рішення про їх направлення секретарю Конституційної Асамблеї, Раднику Президента України – Керівнику Головного управління конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марині Ставнійчук.

Голова Комісії Василь Тацій запропонував для обговорення пропозиції концептуального характеру з питань конституційного реформування. До 20 серпня 2012 року членам Комісії доручено подати письмове бачення шляхів реформування правоохоронної діяльності, місця та ролі правоохоронних органів, які мають знайти своє відображення в Концепції внесення змін до Конституції України.

З метою вивчення та узагальнення досвіду конституційного регулювання правоохоронної діяльності в різних країнах світу на засіданні Комісії також було заслухано інформацію з цього питання. Голова Комісії запропонував членам Комісії до 20 серпня 2012 року підготувати письмові пропозиції щодо конституційного регулювання правоохоронної діяльності.

За пропозицією Голови Комісії В.Я. Тація обговорено питання про визначення наукових консультантів Комісії, які будуть здійснювати науково-консультативний супровід її діяльності. Залежно від завдань, які вирішуватимуться Комісією, їх склад може змінюватися.

Наступне засідання Комісії з питань правоохоронної діяльності заплановано на першу половину вересня 2012 року.

____________
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
//www.president.gov.ua/news/24802.html

Немає коментарів: