вівторок, 3 липня 2012 р.

Перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань конституційного ладу та порядку прийняття і введення в дію змін до Конституції України 2012



[голова – Олександр Скрипнюк,
секретар – Наталія Пархоменко]


3 липня 2012 року відбулося перше засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань конституційного ладу та порядку прийняття і введення в дію змін до Конституції України.

Секретар Конституційної Асамблеї, Радник Президента України – Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук поінформувала членів Комісії про організацію діяльності Конституційної Асамблеї та завдання Комісії з питань конституційного ладу та порядку прийняття і введення в дію змін до Конституції України Конституційної Асамблеї у контексті визначених Положенням про Конституційну Асамблею завдань на період до 1 січня 2013 року.

Членами Комісії було розглянуто низку питань, зокрема, організаційного характеру, планів організації роботи членів Комісії.

За пропозицією Голови Комісії, начальника відділу зв'язків з державними органами і міжнародними організаціями Національної академії правових наук України, академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Олександра Скрипнюка секретарем Комісії обрано вченого секретаря Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України, доктора юридичних наук Наталію Пархоменко.

У ході засідання відбулася дискусія навколо визначення порядку підготовки та подання пропозицій щодо проекту Регламенту Конституційної Асамблеї у цілому від Комісії секретарю Конституційної Асамблеї Марині Ставнійчук.

Окрему увагу Голова Комісії Олександр Скрипнюк звернув на необхідності вивчення досвіду конституційного регулювання питань конституційного ладу зарубіжних країн, аналізу відповідних рішень Конституційного Суду України, узагальнення практики реалізації Конституції України з цього питання тощо у вигляді аналітичної записки з метою підготовки пропозицій до Концепції внесення змін до Конституції України.

Планується, що чергове засідання Комісії Конституційної Асамблеї з питань конституційного ладу та порядку прийняття і введення в дію змін до Конституції України відбудеться 16 липня 2012 року.

____________
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
//www.president.gov.ua/news/24801.html


19.10.2012 Доповідь Комісії з питань конституційного ладу та порядку прийняття і внесення змін до Конституції України: «Проблеми вдосконалення основ конституційного ладу в Україні: досвід і перспективи»
*** 
20.06.2012 Комісії Конституційної Асамблеї (склад)

Немає коментарів: